Kultura,  Pro rodiče,  Tipy na výlet,  Tiskové zprávy

Sympaťák s houslemi míří na Pražský hrad

Share

Brilantní a velmi sympatický britský houslista Daniel Hope se po dvou letech opět vrací do Prahy, aby potěšil krásnou hudbou své příznivce. V Praze vystoupí 29. dubna na Pražském hradě na Jarním GALA pro Struny podzimu. Představí se společně s prestižním orchestrem L´Arte del mondo a odehraje například část Vivaldiho Čtvero ročních dob v úpravě Maxe Richtera.

Daniel Hope (Foto Harald Hoffmann)
Daniel Hope (Foto Harald Hoffmann)

Daniel Hope je umělcem rozkročeným mezi žánry i staletími. Spolupracuje s předními orchestry, soudobými skladateli, ale i hvězdami show businessu. Na jeho posledním albu Escape to Paradise se podílel například Sting. New York Times o něm před časem napsali, že nikdy nevíte, do čeho se pustí. Proto v jeho podání můžete slyšet tklivé melodie z filmového hitu Schindlerův seznam, hvězdy klasiky, odvážné předělávky Vivaldiho či skladby indického skladatele Raviho Shankara.

Spheres Color (Foto Harald Hoffmann)
Spheres Color (Foto Harald Hoffmann)

Na housle se začal učit ve čtyřech letech, prý se na ně doslova vrhl. Toto bezmezné nadšení z něj nevyprchalo dodnes a za své projekty sbírá řadu mezinárodních ocenění.

29. dubna 2015, na Jarním GALA ve prospěch festivalu Struny podzimu, vystoupí na Pražském hradě společně s prestižním orchestrem L´Arte del mondo. Těšit se můžete na část Vivaldiho Čtvero ročních dob v úpravě Maxe Richtera, skladby J. S. Bacha a také Ervína Schulhoffa, představitele české hudby 20. století.

Sympaťák Daniel Hope v akci
Sympaťák Daniel Hope v akci

Daniel Hope se do Prahy velmi těší a dokonce své české příznivce osobně zve a vzkazuje: „Je to vaše podpora, která dělá tento festival tak jedinečným. A doufám, že ho společně uvidíme dále vzkvétat.

Více informací na www.strunypodzimu.cz.

 

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy