Tipy na výlet,  Tiskové zprávy

Veřejná přednáška o historii Platýzu a přilehlém okolí

platyz_ohistorii_1920x1080

Ve čtvrtek 15. září 2016 se na volném prostranství pasáže Platýz uskuteční veřejná přednáška na téma „Historie Platýzu a přilehlého okolí“. V překrásném prostředí nemovité kulturní památky budete mít možnost seznámit se s dlouhodobou historií objektu i celého okolí. Od 18:00h pro Vás bude připraven bohatý moderovaný program, který vyvrcholí samotnou přednáškou Ing. arch. Petra Kučery. Akce bude ukončena cca v 20:00h. To vše v samém centru Prahy, na adrese Národní 37, Praha 1.

Platýz je nemovitou kulturní památkou ve vlastnictví hlavního města Prahy, jež ve svém středu skýtá klidnou, příjemnou a přátelskou atmosféru činžovního domu s pestrou nabídkou nákupů v obchodech či posezení v kavárnách a restauraci. V návaznosti na bohatou kulturní a uměleckou historii objektu Platýz proběhne dne 15. září 2016 v prostoru pasáže Platýz veřejná přednáška o historii tohoto památného domu v kontextu a souvislosti s blízkým okolím. Dozvíte se mnoho zajímavého nejen o Starém paláci, nájemním domě, majiteli Janovi Plataisovi (Platejs) z Plattenštejna, ale také o Uhelném trhu, Národní třídě, Kostelu sv. Martina ve zdi či Perlové ulici. Součástí přednášky bude též promítání historických fotografií objektu, které doplní mluvené slovo pana architekta Kučery.

 

Program:

17:30 – 18:00 začátek akce a pozvání veřejnosti na přednášku

18:00 – 19:30 přednáška „O historii Platýzu a přilehlém okolí“

19:30 – 20:00 ukončení akce a pozvání na akce následující

Přednášku zajišťuje Ing. arch. Petr Kučera, znalec historické architektury a urbanismu, celoživotní obdivovatel Prahy a organizátor populárně naučných vycházek a přednášek (www.facebook.com/petrkucera85 ; www.petrkucera.net ). Přijďte tedy navštívit tuto akci na adresu Národní 37, Praha 1 a dozvědět se něco nového o důležité části centra Prahy.

Vstup i program akce je zcela zdarma. Více informací o této i mnoha dalších akcích, současném dění i bohaté historii objektu Platýz naleznete na Facebookových stránkách https://www.facebook.com/PlatyzNarodni37 .

Tisková zpráva

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy