Knihy,  MB

Užijte si i v létě komiksovou Dobu ledovou

Share

Pepíček a Doba ledova

 

Kombinace nápadité pohádky a barevného komiksu je pro děti vždy lákavá. Dobrosrdečný Manny s jistou dávkou zdravé ironie, vlezlý komický Sid, drsný Diego s citlivým srdcem a jak se jmenují ty dvě pruhované potvůrky? Ano, mám na mysli potrhlé a hyperaktivní vačice Crash a Eddie. A samozřejmě bych mohla jmenovat další postavy, které hned připomenou dnes již klasickou animovanou pohádku Doba ledová. Neřekla bych to, čas strašně letí, ale skutečně už je to čtrnáct let od prvního dílu. A letos do kin přichází již páté pokračování s podtitulem Mamutí drcnutí, kritiky nepřijato zrovna vlídně. Možná, nechci jim křivdit, ale třeba už příliš zestárli na kreslené pohádky. Nebo se jedná skutečně jen o komerční trhák, přiživující se na prvotním úspěšném nápadu? Nicméně děti baví, takže svůj účel plní. A přiznávám se – taky se směju.

Příběh začíná opět veverkou, která v ledu nalezne zamrzlé UFO, jež lze – jak jinak – ovládat žaludem. Jelikož jsem již od prvních dílů poučena, že ve světě jde vždy jen o žalud a veverky hýbou dějinami, není proto divu, že i tentokráte to byla veverka, které můžeme poděkovat za vznik sluneční soustavy a pádu meteoritu na zem.

„Padají hvězdy! Něco si přej…“

Komiks film nevykrádá

Komiksáci ale nechtějí stavět na příbězích, které známe z plátna kin. Knížka přináší dvě zcela jiná dobrodružství a katastrofy, za které můžeme poděkovat – komu jinému, že – než veverce. Nicméně, aby důsledky veverčích katastrof byly skutečně efektivní, musí se do ohniska dostat i naše skupinka: třeba právě “lovci snídaně” Sid, Manny a Diego. Ráno totiž může začít všelijak: ať se vám někdo hrabe v oku, nebo přišlápne chobot, nebo nejste mamut a jen vstáváte za povinnostmi, hlad, to je častý motor, proč nakonec vylézt z pelechu. Jak to ale dopadne? Na čem si pravěcí přátelé “pošmáknou”, nebo zůstanou o hladu?

Doba ledová ukázka

A tak se můžete v parném létě “ochladit” pohledem na zasněženou krajinu, padající lavinu nebo stínové divadlo, odrážející se v ledovém zrcadle. Dobrá zpráva: při čtení se vám knížka nerozpustí 🙂 Jedná se o pevnou vazbu a zaujme všechny věkové kategorie.

Knížka vyšla v USA už v roce 2011 a v Česku poprvé v roce 2012. Nyní je na trhu již druhé vydání. Podílelo se na nich několik tvůrců z filmu.

Knihu nabízí Comics centrum

COMICS CENTRUM vzniklo v roce 2003. Ve své produkci se Comics Centrum zaměřuje na komiksové příběhy určené především dospělým čtenářům, na díla zajímavá po scenáristické i grafické stránce. Nakladatelství vydává romány v obrazech, jako je například „Ragemoor“, „Drsná škola“, „Goon“, „Vrána“, „Hellboy“, „Sin City“, „300 – Bitva u Thermopyl“ nebo „Conan“. V oblasti tvorby pro děti například jako jediné mimo USA získalo práva na vydávání původního komiksu „Želvy Ninja“. Tituly pro děti a mládež vychází pod značkou Comics Centrum Junior.

Comics centrum

Doba ledová Ledová dobrodružství

MB

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Užijte si i v létě komiksovou Dobu ledovou

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy