Kultura,  Tiskové zprávy

Ángel Muñoz vtančí do Prahy

Fascinující výbuch nevídaného temperamentu. Tak bývá popisována taneční produkce Ángela Muñoze, jednoho z nevýznamnějších tanečníku současného flamenca. Tento rodák z andaluské Córdoby předvede spojení energie a vášně ve flamencu 16. dubna v pražském Divadle ABC. Hudebně-taneční projekt Ángel, del Blanco al Negro/Anděl mezi černou a bílou přinese podmanivé pohybové spojení lásky i nenávisti, přetlaky prudkých emocí, vyklepávané v ďábelském staccatu špiček bot či zachycené lusknutím prstů, andělsky mírná gesta i strhující pohyby ještě před chvílí takřka nehybného těla.

foto Daniel M Pantiga
foto Daniel M Pantiga

Minimalistická výprava, využívající střídmě světel a kontrastu dvou základních barev z názvu projektu, umožní publiku koncentrovat se výhradně na zážitek tance, rytmu a hudby. Ta neotřelým a fascinujícím způsobem snoubí čistou tradici andaluského flamenca s vyjadřovacími prostředky současného hudebního světa.

Pro svůj sólový projekt si Ángel Muñoz, častý spolupracovník legendárních kytaristů Paco Peñi a Víctora Monge zvaného ‘Serranito’ či tanečnice a choreografky Maríi Pagés, zvolil téma, které rezonuje s jeho jménem. Anděl mezi černou a bílou je představení, které uchvacuje tématem anděla – muže, nositele poselství, anděla strážného i padlého. Slibuje nezapomenutelné setkání s temperamentem, který dokáže z napjatých lan vášněmi a emocemi nabitého tance a hudby vystavit most mezi minulostí a současností, hloubkou i rychlým proudem, černou a bílou stranou hledání lásky i smyslu života.

foto Daniel M Pantiga
foto Daniel M Pantiga

V sestavě Ángelových hudebních a pódiových spolupracovníků najdeme vedle dvou vynikajících cantaores (zpěváků flamenca), kytaristy a perkusisty také hráče na saxofon, klarinet, flétnu a harmoniku i tvůrce elektronické hudby.

Muñozův Ángel, del Blanco al Negro se představí v pražském Divadle ABC 16. dubna od 20 hodin.
Více informací na stránkách.

 

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy