Helena Herynková,  Knihy,  Kultura

Život se se mnou nemazlil

Share

Týrané dítě, vlastně mladá žena, toužící po náklonnosti a pohlazení. Žena, jež zároveň prožívá bezmála panický strach z lidské blízkosti. I taková však může najít lásku a porozumění. Netradičně pojatou romanci nabízí autorka Samantha Towle ve své knize Trable.

www.baronet.cz

Mia si nezažila právě šťastné dětství… Jakmile má tedy možnost, utíká hledat svou minulost, ztracenou matku a možná i lásku. Jak již sám název knihy – Trable – naznačuje, nebude Miino hledání dlážděno samými úspěchy. Mia se však nevzdává a pomalu si, po letech týrání a útlaku, vyšlapává svou vlastní cestičku životem. Když jí osud navíc přihraje i sympatického Jordana, zdá se, že je vše hotovo. Nebyly by to ale Trable, aby milencům nenaházely nějaké záludné klacky pod nohy.

Samantha Towle překládá příběh plný lásky, nenávisti i letitého tajemství. Spolu s hrdinkou se propleteme všemi zamotanými historiemi, najdeme dávno minulé události a objevíme, že na konci všeho trápení přeci jen může čekat štěstí.

Příběh je vyprávěn trochu netradičně, o to však zábavněji. Čtenáři mají možnost, díky rozděleným a střídajícím se kapitolám, nahlédnout do děje i z Jordanova pohledu. Trable jsou mnohovrstevnou knihou, skvělou pro milovníky romancí s nádechem tajemna a hluboko zakořeněným tajemstvím.

Jediné, co mi kalí radost z tohoto povedeného knižního kousku, je, grafici prominou, velmi nevkusná a lacině vyhlížející obálka. Kdybych šla kolem knihy v knihkupectví, neznaje obsah, přebal by mě prostě odradil. A byla by to škoda, protože prožít s Miou všechny její Trable rozhodně stojí za to.

 

TRABLE, Samantha Towle
vydalo nakl. Baronet, v roce 2014
www.baronet.cz

 

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy