Kultura,  Tiskové zprávy

Michal Horáček: Mezi námi (Básně, písně, otázky…)

Share

 

 

úterý 13. 8. 2013 od 19:00

zahrada Měšťanské besedy, Kopeckého sady 13

(v případě nepříznivého počasí uvnitř)

 

Michal Horáček, jeden z nejlepších českých textařů, představí svůj nový projekt, hudební recitál „Mezi námi“ na zahradě Měšťanské besedy v Plzni. Ta bude 13. 8. první zastávkou turné, které se podle slov autora má stát hudební událostí roku. Představí během něj svou rozsáhlou tvorbu a každé vystoupení bude originál. V Měšťanské besedě se uskuteční jediné představení pod širým nebem.

Michal Horáček působí na pódiu jako vypravěč, představí svou poezii a prolne ji s historkami a básněmi, které souvisejí s jeho jednotlivými hudebními projekty. Během devadesáti minutového pořadu spojí mimořádný textař své improvizované úvahy o nadčasových i právě aktuálních tématech s písněmi, interpretovanými talentovanými umělci a šansoniéry jako jsou Ondřej Ruml, Lenka Nová nebo František Segrado.

Každé představení nabízí jiné písně a odlišná zamyšlení. Všichni účastníci jsou po celou dobu na jevišti v improvizovaném posezení u vína, průvodní slova probíhají formou předscén.

První představení v Plzni bude jediné letní, které se má uskutečnit pod širým nebem.

„Myslím, že se to k akci hodí, že bude mít skvělou atmosféru,” říká producent Petr Baránek a doplňuje, že celý večer je koncipován na tři části. „V jedné představí autor textů spolupráci se skladatelem Petrem Hapkou, v další svůj úspěšný recitál Kudykam a ve třetí svůj poslední ucelený autorský projekt Český kalendář. Představení je tak trochu v semaforském stylu, kdy jsou všichni účastníci neustále na pódiu.“ Shrnuje koncepci pořadu Petr Baránek.

 

Účinkují:

Michal Horáček – autor a průvodce pořadem

Lenka Nová – zpěv

František Segrado – zpěv

Ondřej Ruml – zpěv

Kvartet Mateje Benka – doprovodná hudební skupina.

Recitál Michala Horáčka je součástí cyklu Letní koktejl, při kterém se na zahradě Měšťanské besedy střídají koncerty a divadelní představení. Do konce srpna uvidí návštěvníci zahrady ještě koncert Vlaďky Bauerové a jejích hostů (14. 8.), Jaroslava Uhlíře s kapelou (26. 8.) a divadelní představení Lordi (27. 8.). Letní koktejl uzavře 9. 9. folková legenda Wabi Daněk.

Vstupenky jsou ještě k dostání v Informačním centru na náměstí Republiky, v Měšťanské besedě v Kopeckého sadech a prostřednictvím www.plzenskavstupenka.cz

TZ

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Michal Horáček: Mezi námi (Básně, písně, otázky…)

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy