Kultura,  Tiskové zprávy

Hostování Divadla Alfa v Praze změnily povodně

Share

Ve dnech 3. a 6. června hostuje plzeňské Divadlo Alfa v Praze, dvě ze čtyř plánovaných představení musela být zrušena.

 

neděle 2. 6. 2013 Divadlo v Dlouhé (festival Dítě v Dlouhé):

představení Čert tě vem! plánováno ve 14:00 a 16:00

odehráno pouze ve 14:00, v 16:00 muselo být zrušeno

 

čtvrtek 6. 6. Dejvické divadlo:

představení Žabákova dobrodružství plánováno od 10:00 a 11:30

11:30 je zrušeno

V neděli 2. června Divadlo Alfa zakončovalo uvedením inscenace Čert tě vem! 15. ročník festivalu Dítě v Dlouhé (29. 5. – 2. 6.). Vzhledem k povodni, která zasáhla Prahu, však plzeňští herci stačili odehrát pouze první z plánovaných dvou představení ve 14 hodin. Divadlo v Dlouhé kvůli vyhlášení stavu nouze představení od 16 hodin zrušilo, stejně jako program v dalších dnech. „Naše divadlo naštěstí povodní zasaženo nebylo, v tu chvíli jsme ale nedokázali říct, zda jsou diváci v hledišti, které je dvě patra pod úrovní hladiny Vltavy, v bezpečí. Také jsme potřebovali preventivně přestěhovat naše zařízení a nástroje,“ vysvětluje mluvčí Divadla v Dlouhé Karola Štěpánová.

Cesta do Prahy čeká Alfu i ve čtvrtek 6. června, kdy bude hrát v Dejvickém divadle inscenaci Žabákova dobrodružství. I když Dejvické divadlo povodeň neomezila a jeho provoz pokračuje, z původně plánovaných dvou představení plzeňské Alfy se uskuteční jen jedno. „Jedná se o představení pro děti a protože situace v Praze je stále komplikovaná a některé školy a školky zůstávají zavřené, budeme po dohodě s vedením divadla hrát jen jednou,“ vysvětluje ředitel Divadla Alfa Tomáš Froyda.

Další hostování Divadla Alfa

Po úspěchu inscenace James Blond na prestižním 18. Internationales Figurentheaterfestival v Norimberku, který se odehrál na začátku května 2013, čekají Divadlo Alfa v červnu další cesty.

Nejprve to bude 20. 6. festival Mateřinka v Liberci, kam plzeňští herci zavítají s letošní novinkou Ptej se proč? aneb Svět podle Křečka.

22. 6. míří Alfa na pozvání Plzeňského kraje do Bruselu s klasickou pohádkou Perníková chaloupka.

24. 6. uvede na XIX. ročníku Mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů v Hradci Králové příběh Princ Bhadra a princezna Vasantaséna, který měl premiéru na konci května 2013 a který s plzeňskými herci inscenoval jeden z nejlepších českých režisérů J. A. Pitínský.

 

Vstupenky

je možné zakoupit ve všech prodejních místech systému Plzeňská vstupenka nebo přímo v Divadle Alfa, v obchodním oddělení (vchod ze Spolkové ul).

Otevírací doba: PO – PÁ 8.00 – 15:30 hod.

Vstupenky jsou k dostání také v pokladně Divadla Alfa, která je otevřená vždy 1 hodinu před představením.

Vstupenka do Divadla Alfa platí jako jízdenka MHD v Plzni vždy jednu hodinu před a jednu hodinu po představení!

 

TZ Divadlo Alfa

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy