Soňa Rivera,  Tipy na výlet

Tipy na sváteční výlet 8. května 2013

Velký střelecký den na Kuňce

Kunětická hora neboli Kuňka je kopec vzrůstu nevelkého (dosahuje pouze 307 metrů nad mořem), ale jelikož okolní nížinu převyšuje o 80 metrů, nabízí návštěvníkům nádherné výhledy do širokého okolí. Na vrcholu Kunětické hory stojí prastarý hrad nesoucí stejné jméno (prohlídky zpřístupněných částí probíhají denně od 9.30 do 17.30, mimo pondělí), na cestě k němu vás budou provázet jeleni v místní oboře a před jeho branami se můžete naklonit nad strašidelně hlubokou studnu… nebo odbočit po cestičce vlevo, která vás dovede na další krásnou, hradbami obehnanou vyhlídku, tzv. rondel. Toto místo je tradičně dějištěm divadelních představení pod širým nebem a dalších akcí s historickým nádechem, kterým „kulisa“ hradu dodává neopakovatelnou atmosféru. Jednou z nich je i Velký střelecký den, který se letos na Kunětické hoře koná 8. května od 11.00 do 17.00. Můžete zde shlédnout nejrůznější historické zbraně a také názorné ukázky jejich použití. Vezměte si špunty do uší a – vzhledem k předpovědi počasí- raději i pláštěnky. Podrobnější informace o akci naleznete zde.

Výstava veteránů zn. AERO na Chvalském zámku

V těchto dnech máte poslední možnost shlédnout výstavu automobilových veteránů značky Aero. Automobily zapůjčil Klub historických vozidel Horní Počernice a jsou k vidění na nádvoří a v kočárovně Chvalského zámku. Neváhejte, výstava končí již 12. května!

A když už tam budete, můžete vzít děti na expozici loutek Pohádková půda ve sklepení zámku a na výstavu Jak se žilo v Horních Počernicích.

Podrobnosti k akci jsou zde.

Krtečkova dobrodružství na zámku Moravská Třebová

Pouze do 19. května můžete navštívit interaktivní výstavu plnou her a soutěží Krtečkova dobrodružství na krásném renesančním zámku Moravská Třebová. Setkáte se zde nejen s krtečkem, ale také s cvrčkem, Kubou Kubikulou, veselou mašinkou a dalšími oblíbenými postavičkami z dílny Zdeňka Milera.

Zámek bude 8. května pro návštěvníky otevřen a tak můžete shlédnout i další jeho zajímavosti, například unikátní sluneční hodiny na nádvoří zámku, alchymistickou laboratoř doktora Bonacina, nebo středověkou mučírnu (ale tam raději malé děti nebo citlivější povahy nevoďte). Více informací zde.

Soňa Rivera

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Tipy na sváteční výlet 8. května 2013

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy