Share

Ingredience:

150 g másla
150 g cukru
100 g polohrubé mouky
100 g jemně mletých mandlí
300 g strouhaných jablek
4 vejce
citrónová šťáva a kůra z půlky citrónu
1 vanilkový cukr
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička oleje
1 lžíce rumu
2 – 3 jablka a 50 g oloupaných mandlí na ozdobení
tuk a hrubá mouka na vysypání formy

Jablka si předem oloupeme, nastrouháme a promícháme s citrónovou šťávou.

Změklé máslo s veškerým cukrem utřeme do pěny, postupně vmícháme žloutky a olej a vyšleháme. Po troškách přimícháme mouku s práškem do pečiva, namleté mandle a citrónovou kůru. Opatrně vmícháme sníh z bílků, nastrouhaná jablka a nakonec lžíci rumu.

Těsto přendáme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy, povrch uhladíme a ozdobíme plátky jablek a půlenými mandlemi.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 50 minut až hodinu.

Dobrou chuť!

Soňa Rivera

Nejnovější příspěvky na webu:

Jsou to jen děti. Ale mohou být i vrahy. Strašlivé lidské osudy.

Jsou to jen děti. Ale mohou být i vrahy. Strašlivé lidské osudy.

3. Prosinec 2019

Je to tak zvláštní pocit. Vždyť jsou to přece jen děti! Díváte se na ně, do jejich na první pohled "nevinných" tváří. Každý den jich spoustu potkáváte. Mohly by vůbec někomu tak strašně ublížit? Dokázaly by rozhodnout o životě a smrti? Nebo se i předem připravit na vraždu? Ano, mrazilo mě, jak už bylo napsáno v jiném příspěvku. Tuto publikaci ani snad není možné číst v poklidu. Stephan Harbort k danému tématu přistoupil zodpovědně. Žádné senzace, prostě holá fakta a stejně vám bere dech. S určitými předpoklady už knížku otvíráte a stejně stránku po stránce jste ostře konfrontováni s realitou. Pak mám

O chlup zdravější Vánoce

O chlup zdravější Vánoce

3. Prosinec 2019

Vánoce jsou čas hodování a setkávání se s blízkými i přáteli. Nechte se inspirovat a obměňte letos svůj tác s cukrovím. Připravte rodině i návštěvám originální, a především zdravější cukroví. Můžete své hosty nechat hádat, z čeho jsou lahodné kuličky i zdánlivé linecké cukroví připraveno. Uvidíte, že budou překvapeni. Celozrnné linecké bez cukru Linecké, je typický druh cukroví, který se v Čechách těší obrovské oblibě. A to až v takové míře, že nechybí na stole téměř žádné domácnosti. Vyzkoušejte letos zdravější variantu. Cukr nahraďte mrkví a klasickou mouku tou celozrnnou. V rámci úspory času použijte již nastrouhanou mrkev z řady Bonduelle Vapeur. Uvidíte, že se po těchto lineckých mrkváncích jen zapráší. Linecké mrkvánky Ingredience: 250 g