Knihy

Máte talent? Chcete zdarma publikovat svou e-knihu?

Věřím, že milujete knihy přinejmenším stejně jako Superrodina.cz nebo eBookEater.cz, s nímž začínáme nově spolupracovat. Přečtěte si více o tomto zajímavém projektu:

Od svého spuštění 11. června 2012 navštívilo internetovou publikační platformu eBookEater.cz více než 100 tisíc čtenářů, kteří zdarma stáhli více než 40 tisíc eBooků. „Pokud budeme počítat průměrnou cenu eBooku 150 Kč, znamená to 6 milionů korun, které čtenáři ušetřili. Téměř každý druhý návštěvník si stáhl dílo, což považujeme za velký úspěch,“ řekl Jiří Poláček, PR Manager projektu.

Na eBookEater.cz již bylo vydáno více než 600 děl. V průměru přibývají 3 nově publikované eBooky denně. A to jak renomovaných, tak začínajících autorů. Pro začínající talentované autory představuje eBookEater.cz zajímavý marketingový nástroj, jak se zviditelnit, vybudovat si jméno, zvýšit svoji cenu a šanci vydávat knihy u velkých komerčních nakladatelství. Svá díla zde vydávají i renomovaní spisovatelé Eva Hauserová, Jiří Dědeček a Eva Brabcová.

Team eBookEater.cz zdarma knihu vysází, vytvoří obálku a vydá během několika desítek hodin. Následně je dílo k dispozici desítkám tisíc čtenářů a záleží pouze na kvalitě díla a schopnosti autora získat si své publikum. „I když jsem projektu eBookEater.cz příliš nevěřila, výsledek mě mile překvapil,“ pochvaluje si jedna z úspěšných autorek Jarmila Flaková. „Vedle publikování svých především poetických děl se mi podařilo dostat se do kruhu podobně nadšených literátů, mezi nimiž jsem si po čase našla své favority a jejichž konstruktivní kritika i chvála mi pomáhají ve svém psaní postupně dozrávat.”

eBookEater.cz tak přináší revoluční koncept pro začínající autory jak publikovat své dílo a představit jej desítkám tisíc čtenářů. Ti pouze vyplní jednoduchý formulář na webu www.ebookeater.cz, přiloží text své knihy např. ve Wordu a o zbytek se postará tým eBookEater.cz.

“Podobně jako z Youtube vyšly hvězdy na audio-vizuálním poli, chce eBookEater.cz nacházet budoucí slavné spisovatele a pomoct jim v začátku jejich kariéry,“ dodává Poláček.

Garantem projektu se stala spisovatelka Eva Brabcová, která říká: „eBookEater.cz považuji za unikátní a velmi povedený projekt, který dává začínajícím autorům jedinečnou příležitost, jak se prosadit na literární scéně.“

Denně navštíví stránky www.eBookEater.cz více než 2 tisíc čtenářů. Toto číslo navíc stále roste, stejně jako počet stažených eBooků. Team eBookEater.cz navíc usilovně pracuje na inovacích a vylepšení celé služby. „V současné době nabízíme čtenářům všechna díla i ve formátech EPUB a MOBI pro čtečky Kindle, které doplnily stávající formát PDF. Tím umožňujeme více čtenářům číst kvalitní literaturu zdarma,“ představuje Poláček a pokračuje. „Novinkou je rovněž říjnové spuštění mezinárodní verze eBookEater.com, kde čtenáři, a to nejen ti čeští, najdou klasická díla světové literatury v originále a postupně přibývají i díla talentovaných autorů ze všech koutů světa.“

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy