Knihy,  MB

Frustruje vás šéf? Nevadí – existuje přinejmenším 101 způsobů, jak to změnit.

Share

Graham Roumieu, 101 způsobů, jak zabít svého šéfa. Nakladatelství Paseka. 2012.

Kanaďan Graham Roumieu se proslavil jako ilustrátor knih s „Bigfootem“. V roce 2003, 2005 a 2008 vydal jakési pseudoautobiografické knihy o tomto “folklorním” humanoidním tvorovi ze severoamerického kontinentu.

Jinak je také autorem i dalších knih a jeho ilustrace se objevily v New York Times, The Antlantic, The Guardian a jiných médiích. Kreslil pro Walt Disney, DreamWorks, Esquire, Oprah Magazine a tak dále.

Nyní se českému čtenáři předkládá Roumieuova kniha tentokrát zcela beze slov (vynecháme-li občasné nápisy v ilustracích), 101 způsobů, jak zabít svého šéfa.

Jestliže jste pod tlakem svého vedení, které vás stále nechápe, máte pocit, že šéf je nesnesitelný, jeho IQ v evolučním vývoji zadrhlo někde mezi jednobuněčným živočichem a řasou, že vás nerespektuje, neváží si vás a tak dále, pak je jistě tato knížka balzámem na vaše utrápené nervy. Obrázek za obrázkem ve fantazii sobě vlastní si můžete představovat, jak trpí právě váš děsný nadřízený, jemuž telefonním sluchátkem přímo do ucha vlézá smrtelně jedovatý had, nebo když vy sami zhypnotizujete kočku a vsugerujete ji, že ten muž na obrázku je chutnou myškou, nebo jestliže svého šéfa zezadu nakopnete tak, až mu vyletí hlava i z páteří z těla ven. Místy až drastický – kanadský – černý humor, ale stále humor. Žádné reálné nebezpečné sadistické choutky a návody. Neboť pravděpodobnost, že by bossovi při fotbalu skutečně vyletěla páteř z těla, není reálná. Ale představa potěší, ne?

Děti mají svých 101 dalmatinů, dospělí 101 způsobů, jak zabít svého šéfa. Skoncujte s tím panovačným despotickým psychoušem manažerem a namaštěným kravaťákem jednou pro vždy spolu s Grahamem Roumieuem – a to s úsměvem. Doufám, že se budete bavit a zmizí vám z tváře vrásky od stresu, jež nahradí ty od smíchu.

Oficiální stránky autora jsou zde.

 

 

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy