MB,  Tipy na výlet

Chcete se projet “starou rachotinou”? Pražské metro nabízí nevšední zážitky.

Pražské metro se za poslední roky zmodernizovalo. Zatímco jste si mohli myslet, že se již nesetkáte se starými sovětskými „rachotinami“, mýlíte se. Oprášený dříve pro mnohé Pražany každodenní zážitek s mnoha dalšími bonusy si můžete znovu dopřát za podstatně vyšší poplatek než klasické jízdné a samozřejmě za včasnou rezervaci. Pak vám již nic nebrání v tom, abyste se znovu „pokochali“ nad starými „odepsanými“ vozy.

Ečs je nejstarším typem sovětských vozů, které byly vyráběné pro pražskou podzemní dráhu. Jejich provoz skončil po 23 letech v roce 1997. Už při svém zavedení byly však tyto vozy zastaralé a ani nesplňovaly československou normu pro osvětlení. Poslední souprava v běžném provozu vyjela 29. června 1997. S jedním z vozů se můžete také setkat Muzeu MHD ve vozovně Střešovice.

Dopravní podnik hlavního města Prahy připravil pro fanoušky historických vozů pražské hromadné dopravy speciální zážitky. Počínaje zítřejší sobotou, která je stejně jako 15. září, zcela vyprodána, se vždy jednou měsíčně můžete po trase linky C z kačerovského depa do nádraží Holešovice svézt historickou soupravou, která se skládá z vozů první generace pražského metra. Nahlédnete do depa metra Kačerov a také do kabiny strojvedoucího a do dalších za běžných okolností nepřístupných míst podzemní dráhy.

Souprava o třech vozech pobere maximálně 90 lidí. Možná s trochou nostalgie ale jistě s dostatkem zvědavosti si lze program „užívat“ po celé dvě hodiny. Pokud vám to bude málo, nevadí, jezdí se dvakrát denně (dopoledne od 10 hodin a dále po obědě od 14 hodin.) Volné termíny jsou ještě na 17. listopad a 15. prosinec. Připravte si 150 Kč na osobu (děti do deseti let v doprovodu dospělého zdarma). Rezervace a zakoupení vstupenek zde.

Inspirativní videa z YouTube – vozit se budete starou soupravou Ečs:

Foto: Jklamo

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy