Knihy,  kočky,  MB,  ZOO

Nemáte rádi kočky? Možná jste ještě nepotkali tu pravou.

 

Michaela Klevisová, Čekání na kocoura. Nakladatelství Motto ve společnosti Albatrosmedia, a. s. 2012.

Kočkaři jsou lidé tolerantní, vnímaví a umí přizpůsobit pravidla potřebám. Kočkaři se navzájem poznají ještě dříve, než se o kočkách začnou bavit. A pávě jejich debaty inspirovaly autorku k napsání této milé knihy.

 Je to soubor povídek o lidech, kterým do života vstoupil tento něžný svéhlavý čtyřnohý přítel. Vyhovuje jim kočičí láska, láska bez závislosti, oddanost bez oddanosti. V partnerství s kočkou nedostanete nic zadarmo. Ale proč byste také měli? Trpělivost přináší růže. Když se budete snažit, kočka vás odmění velkou láskou, důvěrou a spoustou radosti. A ucítíte souznění.

„Kdo tvrdí, že nemá rád kočky, ten ještě nepotkal tu pravou.“

Kočky rozeznají dobrého člověka od zlého, umí dát najevo své emoce a „zlomené srdce“ ze ztraceného přátelství. Bez okolků zdůrazní, že vetřelec je v jejich území vždy nevítaným hostem.

Umí být dobrým společníkem nejen pro člověka, ale i pro další zvíře. Jsou to někdy i nečekaná přátelství třeba mezi koněm a kočkou.

A jen opravdový přítel dokáže pomoci v nejtěžší nouzi a zachránit život.

Stačilo jen usnout, zatímco dům hořel v plamenech. Chvilka nepozornosti způsobila nedozírné škody. Pes utekl, ale kočka skočila na svého lidského spolubydlícího, kterého tím probudila a zachránila mu život.

Dokážou však kočky spojit rozbité vztahy?

Robin ví, že se jeho rodiče chtějí rozvést. Tajně odvezená koťátka, k nimž všichni přilnuli, jakoby měla zvláštní moc najít ztracené porozumění. Nejprve něžné doteky chlupatých kožíšků a pak se mohou přiblížit i lidské prsty, které se již dlouho spolu nesetkaly.

Milá knížka, která potěší každého, kdo miluje kočky, kdo se těší na každodenní buzení hebkými tlapičkami, na vrnící klubíčko v klíně, hrdou chůzi s magnetizujícím pohledem. Svou kočku neovládnete, neochočíte. Ve vašem vztahu rozhoduje ona. Ale vy to ani nechcete změnit, nechcete vzít kočce její vzdor, charakter, nezkrotnou pýchu, protože ji milujete. Ona ale také – tohle krocení svého člověka je jen její hrou na hrdost.

Kniha přesvědčí i odpůrce koček, protože každý si kočku vybrat nemůže, ale kočka si nás vybere sama.

Mohlo by vás zajímat:

Ukázka z knihy Čekání na kocoura. Patříte také ke kočkařům?

KJARA

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy