Knihy

Legenda o létajících talířích se zrodila až po druhé světové válce. Je to tím, že se na jejich výrobě podílela Třetí říše?

Share

Jan A. Novák, Létající talíř pro Hitlera. Po stopách nacistické superzbraně. Nakladatelství X. Y. Z. ve společnosti Albatrosmedia, a. s. 2012.

Sem tam se mihnou zprávy o tom, že někdo uviděl létající talíř, že někoho unesli mimozemšťani. Jak hodně je to fikce? A je možné, že v létajících talířích seděli spíš lidé než zástupci mimozemské civilizace?

V roce 1959 zuřila studená válka. Rusové měli svůj první satelit, Američanům se ho nedařilo vyrobit. Byly použity a dále se rozvíjely jaderné zbraně a stoupal počet svědectví o neznámých létajících objektech. Vyráběla je snad jedna ze stran potajmu jako super létající stroje či super zbraně? Nepochází snad inspirace z hlubší minulosti?

Jedny první zmínky o superstrojích přicházejí už v 19. století. V roce 1869 Frederic Marriot (1805-1884) postavil první ovladatelný stroj na americkém kontinentě, který se bez vrtule a bez rozjezdu dokázal hned vznést nad zem. K jeho koncepci se dnes letečtí konstruktéři znovu navracejí. K údivu přivádí i vzducholoď Johna Ernsta Worrella Keelyeho (1837-1898), která  dosahovala rychlosti 500 mil za hodinu.

Geniálním fenoménem byl však Nikola Tesla. Jeho díla zůstala v trezorech tajných služeb a dodnes nebyla uvolněna celá. K čemu utajování sto let starých vynálezů a dat? Mohou snad stále ohrozit i současnou dobu?

Nikola Tesla způsobil v roce 1898 na Manhattanu zemětřesení. Praskala okna, domy se chvěly, lidé panikařili. Novinářům řekl, že za pomoci jistých rezonancí by dokázal rozmetat celou zeměkouli. Vrcholem jeho práce byla vysílací věž na Long Islandu, díky níž získal spojení s celým světem. Podílel se snad také na základech diskoplánů disponujících výkony, o kterých se i moderním letadlům může jen zdát?

V roce 1942 byly na různých místech Evropy na obloze zaznamenány „ohnivé koule“, které dodnes zůstávají záhadou. Piloti popisovali tuto kouli jako něco oranžového, co se náhle objevilo před nimi a stejně rychle to bylo pryč.

Za druhé světové války také letecké jednotky místo aby mířily bombardovat Drážďany, obrátily se na Prahu. Byl to omyl nebo úmysl? Nikdo se vůbec nebránil a ani nebylo čím. A také letcům to připadalo podivné. Proč útočí na poklidné město? Avšak v Praze podle všeho bylo utajované sídlo, kde SS v péči Hanse Kammlera vyvíjely nový stroj, o kterém kolovaly neuvěřitelné pověsti. A i když továrna byla zničena, SS se podařilo superstroj zachránit. Stříbrné těleso se vzneslo nad Prahou. Hans Kammler měl být také jediným, kdo věděl, co vše skrývá dodnes neobjevený tak zvaný „štěchovický poklad“.

Rovněž redaktoři TV kanálu Discovery v 90. letech potvrdili, že za druhé světové války se létající talíře vyvíjely ve Škodových závodech. Existovalo prý 15 prototypů vyrobených na zakázku SS. S tím rovněž souhlasil Mussoliniho poradce Luigi Romersa. Ale Česko to oficiálně  nepotvrdilo. Přesto něco málo se objevilo v časopise Věda a technika mládeži (č. 5 z roku 1960). Také v roce 1952 potvrzuje R. Mieth ve francouzském listu France Soir, že létající disky se stavěly také na území dnešního Polska. O den později Saarbrücker Zeitung zveřejňuje informace o havarovaném ruském diskoplánu. Nicméně těch informací se skutečnými dohledatelnými podklady je v knize Létající talíř pro Hitlera mnohonásobně více.

Tak zvaný Štěchovický poklad by mohl také mnohé osvětlit. Ve štěchovických štolách poblíž Litoměřic byly vybudovány tunely a rozlehlé haly, kanceláře, jakési podzemní městečko. Podle všeho zde byli za druhé světové války přiváženi vězni, kteří se vyznali v radiotechnice.

Informace o létajících talířích či neznámých létajících objektech však přicházely a přicházejí nepravidelně už řadu desítek let. Vyvíjejí se dále tyto stroje? Dozvíme se někdy úplnou pravdu? Létají v těchto strojích lidé? Kdyby Adolf Hitler vyhrál válku, kterým směrem by se dále ubíral jím podporovaný vědecký výzkum?

Kniha Létající talíř pro Hitlera je doplněna fotografiemi a chronologickou tabulkou. Bude vám brát dech, ale vzhledem k tomu, že informace jsou podepřeny skutečnými daty, historickými dokumenty, fotografiemi, odkazy z tisku, nejedná se o žádnou fikci. Není náhodou, že o létajících talířích se začalo mluvit až po druhé světové válce. Mají tedy nakonec pravdu lidé, kteří tvrdili, že létající talíře nepocházejí z hvězd, ale že je oni sami za časů Třetí říše pro Hitlera stavěli? Že tyto stroje překonávaly výkony tehdejších i dnešních letadel, ale nepodařilo se je včas dokončit? Kniha je hledáním, stopováním všech skutečností a snahou poodhalit všechny mýty právě kolem tohoto fenoménu.

Přeji napínavé a vzrušující čtení.

KJARA

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy