Knihy

Holky, pojďme na mejdan. Knížka aktivit pro malé slečny.

Share

T. Bugbird, Holčičí mejdan, Fragment 2012

Nejedná se o žádnou hříšnou záležitost, ani o klasickou knížku. Holčičí mejdan má uprostřed otáčivou šipku a je vlastně zábavnou dívčí společenskou hrou. Jen si sedneš s kamarádkami v pokojíčku, roztočíš kolo štěstí a uvidí se, na které číslo či otázku padne.

Ale pořád je to speciální událost! A můžeš ji parádně využít. Vezmi si třeba hezké šaty nebo jen sponku do vlasů, limonádu si nalij do oblíbené skleničky a hezky si oblož stůl dobrůtkami. Misku s jablíčky, studenou okurkou, ale třeba i nějaké mlsání: Party není každý den a možná budeš potřebovat do hry i sušenky.

Tahle knížka totiž není jen tak obyčejná. Je plná aktivit pro volný večer nebo odpoledne, kdy se sejdou kamarádky a přemýšlí, čím dalším by se rozptýlily.

Nevíš, čím začít? Roztoč ruletu a otázka je na světě. Padne-li číslo na 22, vymýšlíš příběh, nebo na 26 – je čas na hru na pravdu. A tak dále. Pak už stačí jen otočit tu správnou stránku a zábava může začít.

Můžeš zastupovat nějakou celebritu a kamarádky hádají: hraješ v televizním seriálu? Jsi z Česka? Nosíš brýle?

V party si taky zazpíváš – zase jak určí kolo štěstí – budeš zpívat jako operní zpěvačka nebo z toho nakonec bude jen kočičí mňoukání?

Budeš hrát pantominu, ale i hru na nakupování, budeš hádat, na co myslí tvá kamarádka a pokusíš se postavit nejvyšší sušenkovou věž. Zkoušeli jsme to doma z piškotů a byla to pořádná legrace. Budeš vymýšlet vlastní příběh a „oblékat se“, ale není to tak jednoduché. Musíš točit ruletou, ale co když ti vyjdou za sebou dvě čepice nebo několikery boty? Nemůžeš mít přece všechny ty svršky na sobě 😉

Budeš si hrát se slovíčky a vybírat si ze dvou „zel“? Co takhle políbit žábu nebo projít bosá bahnem? Co je snesitelnější? Ale těch úkolů je tu mnohem víc.

Na jeden večer to stačit nebude. Nezapomeň proto pozvat kamarádky zase na nějakou bezva párty.

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy