líbí-nelíbí

Notebooky a počítače pro pravé blondýny. Růžová je prostě růžová.

Share

 

Na nejednom blogu si děvčata umísťují tento růžový notebook. Na mne působí spíš trochu „děsivě“. K čemu ta kožešinka? „Naštěstí“ je jen kolem monitoru. Být tak kolem dokola celého stroje, tak by jste si notebooku asi dlouho neužili. Jako každý počítač potřebuje větrání. Snadno se uvnitř usazuje prach a notebook pak na vás pěkně „vrčí“, dokud se sám proti vaší vůli nevypne. Chce to jednou za čas rozšroubovat a vyčistit.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

Pokud si vyberete nějaký typ podle výkonu či ceny, ale ouha, není růžový nebo nemá barvu či styl, jaký by se vám líbil, není to na překážku. Za pár set korun lze dokoupit samolepku. Nevýhodou je, že takto krásný design dlouho nevydrží. Za velmi krátkou dobu se začne samolepka odlepovat a kroutit. I když ji napomůžete třeba oboustranně lepící páskou po celé ploše, stejně se zejména vlivem tepla z přístroje brzy uvolní a kroutí. Nedoporučuji lepit vteřinovým nebo jiným speciálním lepidlem. Nemám sic ověřeno, jestli bude samolepka držet napořád, nicméně žádný inteligentní člověk by to neudělal. Samolepka se totiž po čase poškrábe a nevypadá skutečně dobře. Co s ní potom, že.

Pokrýt si notebook samolepkou doporučuji pouze těm, kteří chtějí udělat dojem na několik prvních krátkých týdnů.

Mnoho výrobců však nezapomíná, že růžová je in a jak říkala pravá blondýnka – růžová nikdy nevyjde z módy. Růžovou můžete koupit od Apple, MSI, Asus, Sony i Toshiba. A povrchová barva neodporuje kvalitě, to by si výrobci nemohli dovolit. Počítače bývají vybaveny kvalitním hardwarem, legálním softwarem a třeba i dotykovým displayem.

Nicméně s růžovou lze začít už své IT dětství. V nabídce jsou ne zrovna dobře vyvedené nicméně stále růžové hračky (pseudo)notebooků. Počítače toho mnoho nezvládají a prvopočáteční nadšení dětí brzy ochladne. Ono totiž není nad to si sednout k mašince rodičů, když internet nabízí nespočet interaktivních a šikovných stránek pro děti, her, přehrávání videí a videoklipů.

Pro dámy, které zbožňují luxus a pochopitelně na něho i mají, pak určitě udělá dojem notebook s designem Swarovski krystalů. Pokud je mi známo, poprvé se tento notebook objevil na trhu v roce 2006 s názvem Medion SIM 2060 s „jiskřivým, růžovým a kompaktním designem“. Má na sobě 300 krystalů. Nicméně cena není tak šílená, jak by se na první dojem mohlo zdát. V roce 2006 se na britském trhu za 999 liber (asi 30 000 Kč). Avšak vždycky lze pořídit dražší kousek, posetý pravými diamanty či ze zlata.

Když si však uvědomíme, jak rychle toto spotřební zboží stárne, pak přístroje s takovým třpytivým designem slouží skutečně asi jen k snobskému vytahování. Taková lady má pak notebook spíše jako doplněk image a mnoho toho o počítačích nejspíš neví.

 

Některé designy se zdají být šílené, když počítač vypadá jako odpadkový koš nebo mašinka pro Barbie. Ale proč ne – pobavme oko a pohlaďme náš „comp“ – hlavně že nám dneska sloužíš, však půjdeš do důchodu podstatně dřív než já.

 

 

Pro opravdové „kočky“ pak Asus vydal zcela nový tenounký notebook pod značkou Zenbook v růžové a zlaté barvě. Předtím vydal také stříbrnou. Nejenže notebooky jsou značně sexy, ale uvnitř bedýnky také nezklamou. Navíc je můžete mít zadarmo. Asus totiž na Facebooku spustil kampaň Valentine’s Day 2012  a vedle dalších cen můžete vyhrát i tuhle ultrabookovskou růženku.

 

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy