Glosy

Nová aplikace pro Smartphone oživuje princip SimCity do reálného života

CO2GO je aplikace Smartphone, která umí automaticky rozpoznat, jakým dopravním prostředkem jeho majitel cestuje (vlakem, autobusem, autem apod.) a propočítá emise pomocí svého „zeleného“ algoritmu. Aplikaci byla navržena laboratoří SENSEable City Lab a bude ke stažení v létě letošního roku. Týkat se bude rovněž pěších.

Připojte se k nám na Facebook  Superrodina je na Facebooku

 

Dalo by se říci, že jde o jistý způsob hackování dat z města za účelem, aby město bylo pro obyvatele ekologičtější. Nasbíraná data mohou také pomoci lépe urbanisticky řešit projektování města budoucnosti.

Aplikace zachytí informace jako údaje o spotřebě energie, mobilitu, spotřebu vody a další. Umožní simulaci různých scénářů a díky této vizualizaci – zjednodušeně „jaké by to bylo, kdyby…“ – se mohou řešit důležité ekologické problémy, snížit emise, určit ideální hustotu obyvatelstva na metr čtvereční apod.

Podle senior viceprezidenta pro Národní společenské plánování a Urbanistický design v architektonické firmě HDR, James Moore, se jedná vlastně o zrealizování počítačové hry SimCity. Hrajete rádi za Simíky – měníte jejich prostředí k lepšímu? Něco podobného nabídne nová aplikace. „Můžete zjistit, jaké máte algoritmy a potom si řeknete: Dobrá, jestliže chci přidat 100 000 lidí v průběhu příštích deseti let, jak optimálně by se to dalo udělat?

Aplikace by tak umožnila díky různým eventuálním scénářům vyhnout se chybám v plánování a lépe rozhodnout o ideální velikosti a hustotě města.

Je to radikální technologie, změna, která umožní vidět budoucnost města ještě dříve, než se uskuteční.

 

 

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy