zdraví

Rakytník řešetlákový – stimul pro přirozené zdraví

rakytník
Domovinou rakytníku řešetlákového je Rusko. Ale známý je po celém světě. V Asii z něho šamani a přírodní léčitelé připravují lektvary a mastě pro léčení mnoha onemocnění, od hlenů v plicích, přes trávicí trakt a krevní oběh. A nejen přírodní léčitelství, ale i moderní věda dokázala, že rakytník obsahuje řadu důležitých látek, které napomáhají ke správné činnosti žaludku, sleziny a dvanácterníku. Rakytníkový olej výborně regeneruje, napomáhá růstu tkání a má baktericidní účinky proti stafylokokům, bakteriím břišního tyfu, salmonelózy a dalším.

Připojte se k nám na Facebook  Superrodina je na Facebooku

 

Rakytník je přirozeným zdrojem vitamínů A, B, C, D, F, K, aminokyselin a dalších prvků. Ale právě díky vysokému podílu vitamínu C je také efektivním stimulem pro posílení imunity. Výborně poslouží v období nachlazení a chřipek, při zánětech močových cest a trávicích problémech. Nejvíce bychom ho měli konzumovat na jaře a v zimě.
Rakytník harmonizuje žaludeční šťávy a brání překyselení, pomáhá při soustředění a posiluje paměť. Je vyhledávaným studenty a všemi lidmi, kteří potřebují maximální soustředění při své práci

____________________________________________________________________________________________________________________
Rakytník řešetlákový je nedílnou součástí Biomultivitaminu. Do 10. 2. soutěžíme o 12 kusů těchto produktů. Už jste odeslali email se správnými odpověďmi?
Vyhrajte Biomultivitamin! Ve hře jsou produkty v celkové hodnotě 5.232 Kč!
____________________________________________________________________________________________________________________

Tolik stručně o rakytníku řešetlákovém.

V nakladatelství Start před málo lety vyšla knihy Rakytník řešetlákový – rostlina budoucnosti od Prof. Ing. Pavla Valíčka, DrSc. a Emila V. Havelky.

Autoři mimo jiné uvádějí další zajímavosti, které jste možná o rakytníku ani nevěděli. Uveďme tedy některé z řady:
–    Při infekční hepatitidě se vlivem šťávy z rakytníku zmenšuje intenzita dystrofických a nekrotických procesů v jaterních buňkách.
–    Čaj z plodů se používá při léčení bolesti žaludku.
–    Šťáva se užívá spolu s dužninou jako podpůrný prostředek při snížené kyselosti žaludečních šťáv, hypokinezi žaludku a střev i při zácpě způsobené ochablostí zažívací soustavy.
–    Rakytníkový olej nemá prakticky téměř žádné vedlejší účinky
–    Rakytníkový olej zvyšuje odolnost organismu, doplňuje nedostatek vitaminů a minerálů v těle. Podle lékařské literatury olej snižuje bolest, regeneruje tkáně, sliznici trávicího a pohlavního ústrojí, léčí popáleniny, křečové žíly, žaludeční a střevní potíže.
–    Velmi dobrých výsledků bylo dosaženo s rakytníkovým olejem při léčbě bércových vředů.
–    Působí jako biogenní stimulátor se schopností tlumit bolest stejně jako analgetika.
–    Urychluje růst vlasů!  Šampon z listů pomáhá k zpevnění vlasů a zpomalení procesu vypadávání.
–    Semena slouží jako projímadlo, olej jako náhražka rybího tuku.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy