Glosy

Facebook zažaluje Marka Zuckerberga

Share

Mark Zuckerberg na síti

Chytrý izraelský podnikatel si své původní jméno Rotem Guez (32) zcela legálně změnil na atraktivnější Mark Zuckerberg.

Již dříve se pod tímto jménem připojil i na sociální síť Facebook a založil stránky MarkZuckerberg.com. Ale protože se vydával za někoho jiného, Facebook mu v lednu 2011 na své síti bloknul stránky. Vzájemné právní hádky vedly k tomu, že Rotem Guez se rozhodl svou podnikatelskou aktivitu zlegalizovat.

Nechal se 7. prosince úředně přejmenovat na Marka Zuckerberga a směle  na svých stránkách ukazuje své nové doklady.

Slevoweb

Když vstupoval do této hry, musel si být samozřejmě vědom, že to nezůstane bez odezvy. Nebyl to naivní krok nadšeného fanouška, ale ryzí podnikatelský záměr. Veškerý rozruch kolem jeho nového jména přilákal značnou pozornost nejprve izraelských médií a po té i světových.

Kdo by se zajímal o Rotema Gueze? Jméno Mark Zuckerberg zná však celý svět. Často odvážné a riskantní kroky vedou mnohdy k zajímavě lukrativním ziskům.

Na své stránce má v současné době na 4200 přátel a přes 3500 lidí o této stránce hovoří. Jeho pes Monster už má také své stránky, byť s zatím jen třemi fanoušky.

Banner 745x100

Možná by nikomu nevadilo, že si někdo změní jméno podle svého idolu, pokud však na tom nehodlá vydělávat. Věřím, že i na české půdě si klidně můžete změnit jméno na Karel Gott, pokud však pod tímto jménem nezačnete prodávat značkové zboží. A Mark Zuckerberg II na svém jméni samozřejmě vydělává.

 

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy