Kultura

Lady Gaga porazila Lady Goo Goo

Lady Gaga uspěla u Nejvyššího soudu v Londýně a získala tak soudní zákaz, který pozastavuje propagaci animované zpívající postavičky Lady Goo Goo.

Lady Goo Goo je blonďaté sladké děťátko z online hry Moshi Monsters, jejíž majitelem je britská firma Mind Candy. A ta právě jako první uvolnila na Youtube tančící rozvernou figurku v plínkách.

Advokátní kancelář Mishcon de Reya potvrdila, že figurka představovala či přesněji parafrázovala Lady Gaga, ale dále se k tomu nechtěla vyjadřovat.

Onlinovka Moshi Monster je zaměřená na hráčky/hráče ve věku od šesti do dvanácti let. Ti získávají tak zvané „moshling“ osobnosti jako Lady Goo Goo či Dustbina Beavera a Roxy.

Plány byly veliké. Na iTune tancující holčička zpívá „můj kočárek je pěkný a moje pleny jsou hedvábné, vyhazuju svoje hračky, když nedostanu mléko“ a “zdá se, že můj outfit vás šokuje“

Vyjádření Nejvyššího soudu podle Mind Candy může být precedentem pro další eventuální parodiena známé hvězdy. Zákaz je platný od pondělí. Možná, že níže přiložené video brzy zmizí i z youtube. Nicméně toto nebylo vloženo přímo Mind Candy. Originální video již bylo z youtube staženo.

Zákaz se týká jakékoliv propagace, prodeje či jiného zpřístupnění Lady Goo Goo pro spotřebitele.

Pro Mind Candy rozhodnutí Nejvyššího soudu je „velkým zklamáním“. Podle nich každé dítě jasně pozná „rozdíl mezi těmito dvěma postavami“.

Podle serveru BBC Michael Acton Smith, generální ředitel společnosti, řekl: „Bylo to zvláštní rozhodnutí – rozhodně jsme neočekávali, že prohrajeme. Měli jsme obrovskou podporu veřejnosti…“ Obává se, že odstranění populárních postav z Moshi Monsters může vést k absolutnímu propadu hry. „Bude to tvrdý oříšek,“ poznamenal. Buď se budou muset postavičky zcela zbavit nebo podstatně změnit její charakteristiku a název. „To samozřejmě není pro děti, kteří ji milují a milují její hudbu, dobrý.“

 

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy