Glosy

Facebook objevil falešnou smlouvu

Share

Mark Zuckerberg Facebook

Facebook řekl, že objevil “původní smlouvy” mezi šéfem Markem Zuckerbergem a Paulem Cegliou , které ukazují, že pozdější tvrzení Paula Ceglii na vlastnický podíl ve společnosti  Facebook jsou falešné.

V loňském roce Paul Ceglia prohlásil, že se dohodl s Zuckerbergem následovně – za startovné jeden tisíc dolarů má Ceglila nárok na polovinu podílu ve společnosti facebook, která má nyní hodnotu mnoha miliard dolarů.

Nově nalezený dokument objevený na Cegliově počítači, byl použit při soudním řízení u Federálního soudu v Buffalu v New Yorku. Dokument se nevztahuje na Facebook, ale na společnost StreetFax. Tuto společnost se Ceglia snažil v té době prosadit.

Tyto dokumenty předložené soudu obsahují rozmazanou  smlouvu, která byla datována rokem 23. dubna 2003 (elektronicky uložená z datem 2004) a vypadá, že zahrnuje podpisy Zuckerberga a Ceglii.

Facebook namítá, že samotný vznik smlouvy je pochybný.

Soudce Leslie Foschio minulý měsíc nařídil znalecké posudky a testy na počítačích, pevných discích a elektronických paměťových médií, stejně jako na smlouvy a e-maily. 5. srpna Palo Alto z kalifornské pobočky Facebooku oznámil, že firma, která se zabývá počítačovou kriminalitou Stroz Friedberg LLC objevila podvod na dokumentu, který Ceglia předložil jako hlavní důkaz soudu.

Také bylo odhaleno, že se Ceglia snažil zakrýt, že tyto smlouvy byly mezi Markem Zuckerbergem a Cegliou ohledně StreetFaxu. Předložená rozmazaná smlouva totiž byla jen částečná a neobsahovala podmínky kontraktu. Na to reagoval Facebook, že bylo zřejmé, že celé obvinění od počátku je samotný nesmysl.

Facebook tvrdí, že má důkaz, že se skrývá šest vyměnitelných úložných zařízení, které obsahují dokumenty se jmény jako „Zuckerberg Smlouva strana1.tif“ a adresář s názvem Facebook.

“Je velmi pravděpodobné, že Ceglia používal tato přenosná zařízení, aby manipuloval a ukládal dokumenty, včetně údajné smlouvy s Facebookem v přesvědčení, že by se tento důkaz neobjevil, nebo že by zařízení byla možná  snadno zlikvidovat, pokud by to bylo nutné, jakože to Ceglia teď zřejmě udělal, “řekl Facebook.

Ceglia nyní žije v Irsku. Hodnota Facebooku v současné době je 69,2 miliardy dolarů, v závislosti na ceně akcií.

Slyšení je plánované na středu.

 

 

Případ je Ceglia v. Zuckerberg, 1:10-CV-00569, americký okresní soud, Buffalo, New York.

 

Zdroj: Bloomberg news

 

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy