Renata Petříčková

Share
Kdo je Renata Petříčková, s jejímiž příspěvky se setkáváte na Superrodina.cz?

 

Profesionální redakční práce, knižní tvorba, publicistika a copywriting zahrnující například tvorbu obsahu pro www stránky a blogy, PR články a jejich umístění na weby, rozhovory, reportáže, tiskové zprávy a recenze knih a filmů nebo jiné texty na zakázku. Psaní článků různých žánrů a stylů zpracovaných s netradičním pohledem na věc. Specializace na dětskou knižní tvorbu a témata pro ženy a rodiče. Také individuálně tvořené propagace knih pro nakladatele, jazykové korektury, stylistické úpravy a ilustrace nebo návrhy ilustrací.

Znalost redakčních systémů WordPress a LUSK. Autorka knih S Blbounem do říše pohádek, Jsem těhotná, ne nemocná, Pohádky ze stříbrného města a Skřítkové pod stříbrným městem. Distanční studium žurnalistiky a dobré reference

Tak to je to, co se dá za 7 let mateřské a rodičovské (hezky na střídačku) stihnout, když se člověk narodí s psací a kreslící úchylkou a bohužel se v reálu  mine povoláním. Potom to v hlavě šrotuje a nedá spát, padáte na ústa a po nocích mezi úvahami, kdyže se už konečně umírá na únavu a podvýživu z věčného kojení, spisujete stránky své první knihy a pravidelně vás ze spánku budí múza s nápady na běžné články, většinou do magazínů pro ženy. Je to o to větší vstupenka do blázince, že to vše je s minimálními až nulovými nároky na jakékoliv hmotné ohodnocení.

Jen pro tu lásku…. (nebo posedlost?)

A pak čerpáte energii třeba v hudbě (těžkou až mystickou) v  Euphorii od Loreen:

Nebo Kate Ryan, nabitou radostí… Desenchatee:

a pak to celé může vypadat třeba takto:

Práce na volné noze má své nesporné výhody, ale také velké nevýhody. Naprosto se stírá cosi jako volný čas, pracovní čas,domácnost, kancelář nebo noc a den.  Někdy chmurné, někdy je to boj s větrnými mlýny a chapadla lidské společnosti jsou pevná a nenasytná – pořád někdo chce ponejvíc peníze…  Jestli mi elán vydrží, tak to přežiju.

A ráda se s Vámi uvidím na svém vlastním magazínu pro ženy s názvem

ČAJOVNA U MODRÉ KOČKY – www.cajovnaumodrekocky.cz

který navazuje na pětiletý blog a a využívá tváře a moudrosti desetileté modré kočky, s níž já a moje rodina sdílíme domácnost.

Renata Petříčková

Příspěvky Renaty Petříčkové

ROZHOVOR: MUDr. David Frej: Vývar je opravdu grunt, střeva souvisí s psychikou…

ROZHOVOR: MUDr. David Frej: Vývar je opravdu grunt, střeva souvisí s psychikou...

19. Březen 2017

MUDr. David Frej je jedním z autorů několika knih o biologickém rytmu lidského organismu, o ch

13.-19.3.2017: Zastavení se a prohlédnutí ze lží

13.-19.3.2017: Zastavení se a prohlédnutí ze lží

12. Březen 2017

Trošku bych počítala s tím, že co předchozí týden rozryl, to bude tento týden ještě dor

Od knihy k praxi: Moje zkušenost s metodou Byron Katie, The Work

Od knihy k praxi: Moje zkušenost s metodou Byron Katie, The Work

5. Březen 2017

Vše odstartovala kniha Potřebuji tvou lásku – je to pravda? Tato kniha mne tak intenzivně os

Alen Meškovič: Ukulele jam

Alen Meškovič: Ukulele jam

2. Březen 2017

Pamatujete si dobu kolem roku 1992? U nás celkem fajn, frčela zlatá devadesátá taneční léta

Hans Rath: Ďábel je taky jenom člověk

Hans Rath: Ďábel je taky jenom člověk

27. Únor 2017

Ač by člověk asi prvoplánově nehledal v humoristické knize s lehkým tématem, tajemnem až

Byron Katie, Michael Katz: Potřebuji tvou lásku – je to pravda?

Byron Katie, Michael Katz: Potřebuji tvou lásku - je to pravda?

12. Únor 2017

Řeknu to o této knize naprosto upřímně. Nejprve jsem jí nemohla přijít na jméno. A když js

Samuel Bjørk: Sova, drsná severská detektivka o zavražděné anorektičce

Samuel Bjørk: Sova, drsná severská detektivka o zavražděné anorektičce

24. Leden 2017

Po věru dlouhé době jsem se prokousala Sovou... Přiznám se, že první dílo autora jsem nečet

David Frej, Jiří Kuchař: Zdravé střevo

David Frej, Jiří Kuchař: Zdravé střevo

22. Leden 2017

Spíše by se tato kniha měla jmenovat „Základy péče o náš druhý mozek“. MUDr. David Frej

Wolf-Dieter Storl: Zahrada jako mikrokosmos

Wolf-Dieter Storl: Zahrada jako mikrokosmos

22. Leden 2017

Poprvé jsem si tu přečetla o biodynamickém zemědělství. Pochopila jsem alchymii, vliv astrolo

Laurie R. Kingová: Hrůzná vláda žen

Laurie R. Kingová: Hrůzná vláda žen

15. Leden 2017

Mám slabost pro příběhy,  ve kterých si autor hraje s představou, že fiktivní postava doop

Doreen Virtue, Radleigh Valentine: Andělské rady

Doreen Virtue, Radleigh Valentine: Andělské rady

15. Leden 2017

Časem jsem zjistila, že nejlépe logicky pospojované knihy i karty, a také nejněžnější

Jaiya: V poutech rozkoše

Jaiya: V poutech rozkoše

8. Leden 2017

Tak tady jsem se teda musela jít podívat, jak vypadá rákoska, vážení! To je přepal, tahl

Toni Carmine Salerno: Andělé, bozi, bohyně

Toni Carmine Salerno: Andělé, bozi, bohyně

11. Prosinec 2016

Myslím, že krabička i titul trošku mate a uvnitř nenápadné krabičky a názvu se skrývá n

Nicole Deadone: Orgasmická meditace

Nicole Deadone: Orgasmická meditace

4. Prosinec 2016

Nejvíce mne v anotaci této knihy zaujala věta, že to, co se v ní naučíte, umožňuje muž

Horoskop: PROSINEC 2016 pro všechna znamení

Horoskop: PROSINEC 2016 pro všechna znamení

4. Prosinec 2016

Berani Berani mají na prosinec karty, které dokola opakují zdánlivý rozpor. Zklamání, smutek

Rozhovor s Benjaminem Kurasem: Jak se orientovat v informační džungli? Blíží se konec naší civilizace?

Rozhovor s Benjaminem Kurasem: Jak se orientovat v informační džungli? Blíží se konec naší civilizace?

23. Listopad 2016

Jak se orientovat v dnešní informační džungli? Benjamin Kuras říká: Spisovatel musí umět p

Virtue: Kouzelní delfíni a mořské víly a HRANÍ SI S NIMI

Virtue: Kouzelní delfíni a mořské víly a HRANÍ SI S NIMI

23. Říjen 2016

Hezké, hebké, a proč si o nich nevyprávět příběhy s dětmi? Tyto překrásné a do ručky

Linda Kohanov: S koněm mezi světy

Linda Kohanov: S koněm mezi světy

11. Říjen 2016

V přírodě má kůň jen jednu šanci vyložit si něco správně! To byla věta, která mne p

Kurasova Poslední naděje civilizace

Kurasova Poslední naděje civilizace

4. Říjen 2016

Pronikavý pohled do historie, přítomnosti, ale také do budoucnosti Evropy. Titul zcela přesně

365 inspirací pro naplněný a smysluplný život

365 inspirací pro naplněný a smysluplný život

19. Září 2016

A k tomuto autor doporučuje si vybavit jednu situaci v životě, kdy jsme na něčem přestal

Tento týden bude o tíze našich snů…

Tento týden bude o tíze našich snů...

18. Září 2016

Nebo spíše tíha snů dnešních zítra zhmotněných. Tak nějak by se dala charakterizovat ene

Zatmění Měsíce a úplněk: Poněkud hluboké období je tento týden

Zatmění Měsíce a úplněk: Poněkud hluboké období je tento týden

14. Září 2016

V pátek nás čeká neobyčejný úplněk, který bude také neobyčejně náročný, snad proto,

ROZHOVOR: Jiří Kuchař: Výhody života bez soli, anebo proč myslíte, že by to nešlo?

ROZHOVOR: Jiří Kuchař: Výhody života bez soli, anebo proč myslíte, že by to nešlo?

10. Září 2016

Je opravdu dobré omezit sůl? Diskuze na toto téma jsou různé. Necháme na chvíli stranou tě

Markéta Baňková: Maličkost

Markéta Baňková: Maličkost

10. Září 2016

Popravdě řečeno, je to kniha šokující svým obsahem a důvěrně známá svými reáliemi.

David Deida: Sex jako cesta k Bohu

David Deida: Sex jako cesta k Bohu

10. Září 2016

Jsem si jistá, že tohle je tak individuální kniha, že kolik lidí, tolik názorů. Každéh

Čeká nás období nepřesné komunikace, ale přesného míření do nitra

Čeká nás období nepřesné komunikace, ale přesného míření do nitra

30. Srpen 2016

Ode dneška, tedy od 30. srpna jde Merkur zase do retrográdního pohybu a vydrží tam až do 22.

Debbie Ford: Správné otázky. Umíte se správně rozhodnout?

Debbie Ford: Správné otázky. Umíte se správně rozhodnout?

29. Srpen 2016

Debbie Ford tvrdí, že stačí deset jednoduchých otázek, na které když si popravdě zodpo

Jak žít s lehkostí v nejistotě a změně

Jak žít s lehkostí v nejistotě a změně

13. Srpen 2016

Že život nikdy nebude peříčko je nám s přibývajícími léty jasné. Jsem si úplně ji

Louise L. Hay: Miluj svůj život

Louise L. Hay: Miluj svůj život

13. Srpen 2016

Máte rádi milé vkusné obrázky, které zútulní domov? A máte rádi přehled o svém čase

Pozor, sůl! O nebezpečí soli v potravinách na naše zdraví

Pozor, sůl! O nebezpečí soli v potravinách na naše zdraví

8. Srpen 2016

Že miminkům a batolatům sůl z potravy precizně odstraňujeme, to je vcelku známý fakt. A

Zánět – skrytý zabiják

Zánět - skrytý zabiják

10. Červenec 2016

Stačí, když si tuto knihu vezmete do ruky a zaostříte zrak na výčet nemocí na titulní str

Josef Jonáš, Jiří Kuchař: Tvoje strava je tvůj osud

Josef Jonáš, Jiří Kuchař: Tvoje strava je tvůj osud

10. Leden 2016

Jsem za tuto očiotevírající knihu nesmírně vděčná. Váháte ještě nad kvalitou dnešních potravin? Tato kniha otevře oči každému, kdo ještě před tímto problémem strkal hlavu do písku. A přiznám se, že snad každá maminka malých dětí se nad touto knihou uvzdychá. Ano, je strašně fajn vědět tu teorii, o které není pochyb, že je správná – ale… Kdybych chtěla být opravdu superhnidopich, tak ono ty školní obědy nejsou zrovna výkvětem zdravé výživy a pokud nemáte svou vlastní zahrádku a bio ovoce a zeleninu, tak je celkem bída jít do obchodu a snažit se o zdravé stravování. Navíc třeba s omezeným rozpočtem. V tu chvíli propadnete spíše zoufalství.

Brian Tracy: Letový plán

Brian Tracy: Letový plán

22. Listopad 2015

Když si ve věnování k této knize přečtete, že jí vlastně otec napsal v úctě ke své dceři, musela jsem se zamyslet, jaké poselství mohl tímto svému dítěti dát. Brian Tracy totiž napsal naprosto dokonalou knihu, na kterou si můžete udělat dvojí názor: kniha, jež vyrobí dokonalého sobce. Nebo kniha, jež pomůže se zorientovat v dnešním složitém světě a krůček po krůčku vás dotlačí po těžkých a klouzavých schodech k úspěchu. Jako dokonale vypracovaný letový plán. V práci, ve vztazích, v lásce…. Kniha je sice z velmi drtivé většiny pouze o pracovní kariéře, ale čas od času, zejména na začátku se autor zmiňuje i o tom, že jeho dvanáct drsných kroků za úspěchem lze použít i ve vztazích.

Pema Chödrön: Místa, která vás děsí

Pema Chödrön: Místa, která vás děsí

22. Listopad 2015

Vždycky máte volbu, říká v předmluvě autorka Pema Chödrön, buď dopustíme, aby nás životní okolnosti zatvrdily, a my v sobě nechali narůstat vztek a strach, nebo jim dovolíme, aby nás obměkčily, a my se tak stali laskavějšími.

Owen Marcus: Pochlap se!

Owen Marcus: Pochlap se!

22. Listopad 2015

Kniha o dospělosti, která vlastně nikdy nepřišla. Jak vlastně nazvat muže, který prochází životem a nedospěl? Nedostal tu možnost, ale neustále cítí ten obrovský tlak, že mu něco chybí, že něco potřeboval jako dítě, ale nedostal to… Neustále se pak snaží nevědomě brát ze svých přátel, ze svých partnerek, ze své práce a skončí vyčerpaný a nešťastný. Protože nikdo než rodiče, než iniciace chlapce v muže, nemůže tento deficit překonat.

Caryn Sangster: Moudrost čaker

Caryn Sangster: Moudrost čaker

29. Srpen 2015

Hm… v našich emocích se skrývá věru mnoho tajemného. A emoce dle mého názoru sídlí v čakrách. Jsou to ty energetické víry, kterých máme na svém těle sedm (tedy je jich prý více, ale těch základních je sedm). A tak kniha Moudrost čaker, doplněná navíc o 49 emocemi nabitých karet, se stává dobrým diagnostickým prostředkem nejen pro potíže fyzické, ale i pro ty psychické. Každý problém, který se dříve či později projeví na naší psychice v podobě deprese, úzkosti, strachu, agresivitě, staženosti nebo naopak přílišné nervozitě a stresu, se nejprve projevuje na úrovni onoho jemnohmotného těla. Tady asi někde autorka začíná…

155 receptů Růženy a Andrease. Živá strava v nejchutnější podobě 

155 receptů Růženy a Andrease. Živá strava v nejchutnější podobě 

14. Červen 2015

Už jste taky slyšeli, že živá strava (raw food) disponuje naprosto luxusními moučníky? Dokonce i Petr Havlíček, výživový poradce, ačkoliv má k živé stravě připomínky, nakonec celou věc uzavřel tím, že jejich sladké mlsání je ovšem zcela bezkonkurenční. Jenže ať jsem hledala v tištěných kuchařkách, jak jsem hledala, nenacházela jsem kromě základních receptů nic, co by mne uchvátilo. Tato kuchařka vystupuje nad ostatními právě rozsáhlou částí o dezertech, kde se sice dokola opakují podobné postupy i ingredience, ale množství nápadů a kombinací je obrovské.

Andreas Jopp: Vitaminy a stopové prvky pro zdraví

Andreas Jopp: Vitaminy a stopové prvky pro zdraví

13. Červen 2015

„Tankovali byste do auta topný olej?“ Jednoduchá otázka, jejíž temné vědomí nás provází po celou dobu čtení této knihy. Je to spíše velmi užitečná příručka, od které ale nečekejte nějaké alternativní směry nebo jídelníčky pro ozdravení organismu. Autor to vzal opravdu gruntu a popravdě, díky jeho zarputilosti, s jakou probírá vitamínové téma, jsem se jala trošku zagooglovat a podívat se po tom, cože je ten člověk vlastně zač.

David Frej: Zánět, skrytý zabiják

David Frej: Zánět, skrytý zabiják

13. Červen 2015

Stačí, když si tuto knihu vezmete do ruky a zaostříte zrak na výčet nemocí na titulní straně a horké tělo. Obraz, který je dokonalý pro pocit, že se necítíte vůbec dobře a že tu knihu alespoň otevřete. Protože uvnitř může být zajímavá, nebo ne?

Skrytá spiritualita muže

Skrytá spiritualita muže

2. Červen 2015

Milé maminky, ženy a dámy. Toto je kniha, která mi otevřela oči. Či spíše s děsem a hrůzou mi ukázala pravý svět mužů – versus – ten, který muži žijí. Na jedné straně jsem u této publikace zažívala extázi z rozkoše z toho, jak úžasní jsou muži (nebo by měli být), na druhou stranu mi vlasy povyrostly hrůzou z té protichůdnosti, kterou dnešní svět nabízí: nebojím se už říct, že dnešní civilizovaný svět je zvrhlý, postavený na stranu, postavený někam mimo, kam těžko jít hledat porozumění a lidskou lásku. Autor tu uvádí mnoho různých příkladů, výzkumů, ba tu má i mnoho rozhovorů s muži z různých komunit. Jako červená nit se celým textem táhne deset základních archetypů muže, deset vnitřních moudrostí, které jsou obsaženy v každém muži. A které, více či méně, mají muži zašlapány tak, že nejsou skryté… jak je v názvu knihy… ale ztracené, řekla bych. Deset metafor k probuzení zasvěcené mužnosti je čtivem, které si zaslouží pozornost nejen mužů, ale i žen.

James Altucher: Zvolte sebe!

James Altucher: Zvolte sebe!

14. Květen 2015

Ačkoliv tento autor vypadá na první pohled jako šílenec či naprostý moula, který ve svém minulosti sklidil od života jeden smolný kopanec za druhým, je možná právě to na jeho stylu psaní i myšlení to, co ho odlišuje od ostatních monotónních motivačních autorů. Když si ho najdete na youtube, tak zjistíte, že si i tak trošku šlape na jazyk a vůbec, jeho nedbalý vzhled a rozlítané vlasy a vůbec, celá ta jeho roztržitost se rázem stává právě tím, čím si upoutá vaši pozornost.

Pavlína Brzáková: Tvarytmy (Jaroslava Duška)

Pavlína Brzáková: Tvarytmy (Jaroslava Duška)

14. Květen 2015

Tvarytmy je úžasná kniha, kterou přečtete ve zvláštním, až meditačním opojení. Snad za to mohou dva pobyty ve tmě, který s námi Jaroslav Dušek v Tvarech-tmy absolvuje, ale celý text je takový něžný, plynulý, šeptavý a přitom neskutečně naléhavý. Je to jako slepičí polévka pro duši a čas od času se autor dotýká také ryze mateřských témat…. Třeba toto:

Gay Hendricks: Zóna úspěchu

Gay Hendricks: Zóna úspěchu

14. Květen 2015

„Vrátil jsem se tenkrát do kanceláře z oběda, který jsem strávil v příjemné rozmluvě se svým přítelem, hodinku jsme probírali naše pracovní projekty. V práci se mi dařilo a by ljsem spokojený i se vztahy, které jsem měl k lidem kolem sebe. Zhoupl jsem se na židli, pořádně jsem se protáhl a hlasitě jsem vydechl v uvolněném uspokojení. Cítil jsem se skvěle. Ale už jen pár vteřin na to jsem si začal dělat starosti o svou dceru Amandu. Byla v té době na vytouženém letním výcvikovém programu.Hlavou se mi rozběhl film plný bolestných obrazů: viděl jsem Amandu, jak sedí o samotě na pokoji v ubytovně, Amandu, jak se jí stýská a touží se vrátit domů, Amandu, jak se jí druhé děti posmívají. Vnitřní radost a uspokojení ze mne zcela vyprchaly a před očima se mi dál objevovaly úzkostné výjevy. Byl jsem přesvědčen, že se určitě něco stalo, a tak jsem vzal telefon a na studentskou ubytovnu zavolal. Vedoucí, která měla Amandu na starosti, mě ujistila, že Amanda je zcela v pořádku, vlastně ji v tu chvíli viděla z okna, jak s ostatními děvčaty hraje fotbal. Ta vlídná dáma mě potom uklidňovala, že mé rodičovské starosti o dítě, které je na delší čas mimo domov, jsou úplně normální. Byl jsem ten den už třetí rodič, který jí ze stejného důvodu volal. „Opravdu?“ řekl jsem překvapeně. „Proč si myslíte, že to tak je?“ Zkušeně se pousmála: „Nepřipouštíte si, jak moc vám schází, a proto si myslíte, že se jí nevede dobře. Také si vybavujete nějaký vlastní prožitek, kdy jste se cítil osaměle a kdy se vám stýskalo, a domníváte se, že se vaše dcera musí cítit stejně.“

Mudry: Sám sobě léčitelem

Mudry: Sám sobě léčitelem

6. Duben 2015

„Chovejme se přátelsky ke svému tělu a tělo se bude přátelsky chovat k nám.“ Citát, který uvádí celou tuto knihu i dokonale vystihuje její obsah. Mudry pro mne do této chvíle byly spíše neznámým pojmem. Matně jsem tušila, o čem asi jsou, ale jejich hlubší poznání mi zprostředkovala až tato kniha Marcely Zlatohlávkové. Jóga prstů má velmi příjemné a silné účinky na lidské zdraví.

Země Jaroslava Duška: Cesta blázna a vnitřní svět

Země Jaroslava Duška: Cesta blázna a vnitřní svět

29. Březen 2015

Ach, vzpomínky z dětství Jaroslava Duška mne v této knize rozněžnily…„Babička Evička na mě byla mimořádně hodná, zpřísněla málokdy, ale vždy byla nesmlouvavá, pokud jsem se opil. Ačkoli mě normálně nechávala vyspávat dosyta, po mejdanu na mě vždycky halekala už od brzkého rána: „Vstávej flámo, flámovat se musí umět! Když umíš pít, musíš taky umět vstávat. Vstávej!“

Lenka Kořínková vydala své nejlepší recepty

Lenka Kořínková vydala své nejlepší recepty

15. Únor 2015

Lenka KořínkováDělená strava si udržuje podle Lenky Kořínkové setrvalou oblibu. Dokonce bych řekla, že poslední dobou nachází zcela nové příznivce i díky rozmachu dalších stravovacích směrů. Z receptů Lenky Kořínkové lze snadno do jídelníčku aplikovat cokoliv, ať už zkoušíte paleo stravu nebo třeba raw food.

Vaření bez lepku a přitom chutně!

Vaření bez lepku a přitom chutně!

10. Únor 2015

Nutnost dodržovat bezlepkovou dietu – to je zcela zásadní životní zvrat, který notně zamává se všemi životními hodnotami a také především s životním stylem. Nevyhýbá se dospělým, a ba ani dětem. V této knize naleznete nejen množství mimořádně chutných receptů z přirozeně bezlepkových surovin (často si troufám říci, že tato kniha je vysoká škola luxusního vaření), ale hlavně množství informací k této nemoci. Všechno, naprosto všechno. Autorka je sama celiatička a její cesta za diagnózou byla velice kostrbatá.

Dharmachari Nagaraja: Pohádky pro malé Buddhy

Dharmachari Nagaraja: Pohádky pro malé Buddhy

1. Prosinec 2014

Pro velký úspěch bestselleru Buddhovy pohádky na dobrou noc vám v této knize přinášíme dalších dvacet pohádek, které údajně také vycházejí z vyprávění samotného Buddhy. Nic nepřitáhne malé posluchače tak jako dobrý příběh. Staňte se tedy vypravěčem a nechte do vašeho společného času před spaním vstoupit něco z dávné buddhistické moudrosti. Ve chvíli, kdy budou vaše děti naslouchat pohádkám z této knihy, přenesou se do kouzelných míst plných zajímavých postav a dostane se jim cenného poznání o sobě a světě kolem, aniž by měli pocit, že na ně někdo tlačí nebo je poučuje.Příběhy v této knize dodají dětem odvahu vytvořit si pozitivní přístup k obtížím, které je mohou v životě potkat, a pomůžou jim nalézt vnitřní klid a bezpečné útočiště uvnitř sebe samých. Každá pohádka je uvedena krásnou ilustrací, která pomůže dítěti proniknout do děje, a na závěr příběhu je vždy shrnuto jeho hlavní poselství.

Peníze a zákon přitažlivosti

Peníze a zákon přitažlivosti

29. Listopad 2014

Přemýšlíte jakým způsobem se dostat z finančních problémů? Tyto karty jsou něco jako duchovní finanční poradce a prohlížela jsem si je trochu nedůvěřivě. Přece jen… ale autoři by mohli svému řemeslu opravdu rozumět. Autory jsou totiž Esther a Jerry Hicksovi, kteří mají na svědomí mnoho dnes už kultovních duchovních knih (Požádej a je ti dáno, Moc a síla přesného záměru, Úžasná síla emocí, Zákon přitažlivosti). Jsou žádanými autory, řečníky, iniciátory workshopů na toto téma a jejich pronikání do zákona věčnosti, inspirativního pozitivního myšlení, je populární po celém světě. Jejich knihy patří k nejprodávanějším v jejich domovském nakladatelství Hay House v USA. Tam začínali, dnes již tento manželský pár má vlastní nakladatelství. Toto nakladatelství vlastní neméně známá autorka Louise L. Hay, známá hlavně knihou Miluj svůj život a průkopnice duchovních příčin nemocí. Ale tady, u Peníze a zákon přitažlivosti, jsme u tématu jen zdánlivě plně materialistického.

Odhalení Meggan Wattersonové

Odhalení Meggan Wattersonové

17. Listopad 2014

Odhalení sedmi posvátných závojů ženské duše – z mého pohledu kniha, která může přinést čtenářce cokoliv. Od návodů pro vlastní cestu, meditace, až po pojmutí celého textu jako obyčejné beletrie, která je ovšem silně k zamyšlení. Ovšem pochybuji, že by tuto knihu četl muž.

Recepty ze zdravé syrové kuchyně

Recepty ze zdravé syrové kuchyně

20. Červenec 2014

Jak jsem slíbila, pozvu vás do své kuchyně na exkurzi, kterak jsem zkoušela recepty z vitariánské kuchařky Zdravě a syrově od Radmily Zrůstkové. Báječná kniha inspirovala můj nůž, prsty a mixér a pokusila jsem se o následující chuťově vytříbené dobroty.V první chvíli jsem chtěla být naprosto důsledná a pracovat do puntíku přesně podle Radčiných receptů, ale nebijte mne… Uteklo mi to k podobné tvořivosti, s jakou vznikla tato kniha a tak jsem improvizovala a touto knihou se jen inspirovala.

Syrová strava Radmily Zrůstkové

Syrová strava Radmily Zrůstkové

20. Červenec 2014

Kuchařka, která mne naučila vyrábět svěží makové mléko a chuťově fascinující mandlové máslo. Raw food, syrová strava se stává fenoménem dnešní doby. Kuchařku Radmily Zrůstkové považuji za jedinečnou tím, že ji autorka pojala naplno v českých poměrech. Žádné exotické pojmy a dlouhé shánění ingrediencí, těch doplňků, které dotváří u některých pokrmů chuť a vůni, je velmi málo. Vlastně jsem do obchodu se zdravou výživou šla jen pro dvě věci, které jsem do té doby v kuchyni neměla: tamari (sojovou omáčku) a tahini (sezamovou pastu). A tyhle dvě věci ostatně použijete hravě i při normálním vaření. Pro vitariánské tvoření však mají zásadní význam.Paleta chutí a vůní je připravena, takže…Je to ta nejlepší výzva pro každou tvořivou kuchařku.

Intimní splynutí Davida Deidy

Intimní splynutí Davida Deidy

2. Červenec 2014

Lámete si neustále hlavu s tím, jak porozumět mužům? Nejde to a připadají vám naproste nepoddajní, tvrdí, krutí a z jiné planety? David Deida je proslulý autor kniha a seminářů na vztahová témata a Intimní splynutí byla kniha, na kterou jsem čekala opravdu s rozechvělým napětím. Vezme to opravdu do hloubky? Čekala jsem, že bude celá o sexu, ale není to tak. Ono Intimní splynutí se samozřejmě také odehrává v postelové něze, ale především v plnohodnotném každodenním partnerství. Ale přesto z této jeho knihy mám pocit, že s muži je to těžké a my ženy, musíme jen doufat, že se nám dostane vztahu, který nás nebude trápit. Muže totiž nikdy nezměníme k obrazu svému.

Kuchařka pro vaření bez rafinovaného cukru:  Tak chutná štěstí

Kuchařka pro vaření bez rafinovaného cukru: Tak chutná štěstí

14. Červen 2014

Mám už trošku odrostlejší dítka a jejich stravovací návyky jsou bohužel načnuté reklamou a chtěním babiček dát jim něco „pro děti“. Ovšem s touhle knihou ve mně vyvřela nová dávka děti alespoň ZBAVIT CHUTI NA RAFINOVANÝ CUKR! Vždyť, pokud ještě nemáte úplně mrtvé chuťové buňky, musíte cítit, jak bílý cukr zabíjí chuť jídla, kterému potom stačí něco málo umělých příchutí… Josef Jonáš a Jiří Kuchař loni vydali knihu Zdraví v ohrožení aneb hořká pravda o sladkém cukru. Vyprávěla o tom, jak se bílý cukr rozmohl po celém světě, co ho dnes drží na předním místě spotřeby a jak působí na naše zdraví. Neveselé čtení a mnohému čtenáři po ní nebylo vůbec dobře na těle i na duchu.

Kouzelná zvířátka na dobrou noc

Kouzelná zvířátka na dobrou noc

27. Duben 2014

Trojice autorů se podělila o pohádky, které mají za úkol… no posuďte sami, jsou to prostě novodobé bajky. Zcela nové, zasazené do dnešní doby a doslova vymazlené pro dnešní děti. Mám tyhle pohádky, o kterých si lze donekonečna povídat, moc ráda.Trojice autorů Lou Kuenzler, Sandra RIgby a Andrew Weale se podělili o dvacítku příběhů, které dýchají něžnou a domáckou atmosférou. Při čtení budete „doma“, je to velmi zvláštní pocit, který se špatně popisuje. Budete se na tyhle příběhy každý večer těšit, protože se jimi do hloubi duše potěšíte.

Sára, kniha třetí

Sára, kniha třetí

5. Únor 2014

Znáte tu chvíli, kdy se na nějakou knížku těšíte a pomalu před okolím tajíte, že právě dnes večer se chystáte duševně mlsat? Aby vás jako nikdo nerušil, protože… no, však víte. Protože víte, že předchozí dvě knihy byly úžasné a velice intimní, k té třetí už přistupujete až s posvátnou úctou a s co nejcitlivěji nastavenou duší. A u toho vážně nesmí nikdo rušit. Ani meluzína za oknem! No, i když ta může. Ta by jen dokreslovala tu radost z toho, že smíte zůstat v posteli a číst a číst a číst. Tuto zdánlivě maličkou knihu, která ve čtenáři však zanechá velkolepý dojem.Autory jsou Esther a Jerry Hicksovi, autoři již předchozích velmi úspěšných a v určitém směru již i kultovních knih (Požádej a je ti dáno, Moc a síla přesného záměru, Úžasná síla emocí, Zákon přitažlivosti).

Hvězdná obloha Evy Hölzelové. Aneb když hvězdy odrážejí vzrušující a drsné příběhy.

Hvězdná obloha Evy Hölzelové. Aneb když hvězdy odrážejí vzrušující a drsné příběhy.

13. Listopad 2013

Při četbě této neobvyklé knihy inspirované řeckými bájemi a pověstmi a astronomickými souhvězdími severní oblohy, jsem bojovala se dvěma silnými emocemi. První byla naprostá neschopnost se od knihy odtrhnout, jak je čtivě a mistrně napsaná. Druhá byla ovšem jaksi na druhé straně spektra. Nejsem duševní masochista, a tak jsem se často poněkud s výdechy a nádechy zarážela mnohdy nad neuvěřitelnou krutostí hlavních i vedlejších hrdinů. Nojo, bohové si s tím tenkrát nebrali servítky, takže tady není nouze o úkladné vraždy, nájemné vrahy, ženskou vypočítavost i mužskou chlípnou touhu, která teda opravdu ve své krutosti zaslouží opovržení. Ale báje a pověsti jsou prostě takové a patří to k jejich faktické stránce.

Máte chuť na sladké? A neohrožujete tak svůj vlastní život?

Máte chuť na sladké? A neohrožujete tak svůj vlastní život?

4. Říjen 2013

Hořkou pravdu o sladkém cukru slibují autoři v podtitulu této publikace. Před lety možná kontraverzní věc, ale dnes už je fakt, že cukr je bílým jedem, všeobecně znám. Jen nám ještě někdy unikají fakta. A tady jsou všechna pohromadě. Naprosto vyčerpávajícím způsobem zpracovaná kniha nabízí téměř 230 stran čtení, při kterém vám bude ruka sahající po čokoládě nebo gumovém medvídku pomalu umdlévat. Má být člověk naštván víc a víc a tím pádem po tom zákusku sáhnout nebo naopak, najust plynoucímu davu být uvědomělý a praktikovat druhou část knihy?Doporučuji to druhé:Jak ven z cukrové závislosti. Existuje několik druhů závislosti na cukru a garantuji vám, že až si o nich přečtete, dozajista na sobě nějakou najdete. My ženy, jsme k ní náchylnější, mateřství je vůbec silně stresující a energeticky náročné období a tak tabulkou čokolády řešíme nejeden problém. Navíc, cukr hraje velkou roli u hyperaktivních dětí, ekzémů, psychiku dětí doslova týrá, což potvrdí každá citlivější maminka – děti přejedené sladkostmi nebo v poslední fázi cukrové závislosti mají dokonce i charakteristický bledý a nezdravý vzhled.

David Deida: Cesta nespoutané ženy

David Deida: Cesta nespoutané ženy

3. Říjen 2013

Tato kniha má v originále název Dear Lover (Mé milence… mé milé…), nikoliv v hanlivém slova smyslu, jako rajcovní holce do postele, ale té, které patří mužovo srdce. Té, u které jeho srdce přetéká radostí, vděčností a láskou. Toužíte po takovém muži? Tato Deidova publikace je někdy nazývána Biblí pro ženy a to zcela právem. Kde víc najdete tolik lásky jen sama pro sebe? Hojivý balzám nebo tvrdé léčení ran způsobených životem, časem a především muži?Našla jsem v knize vše…Od nesmírné lásky a pohlazení duše, které čas od času potřebujeme každá, až po nepříliš příjemná tvrzení, která tu ovšem autor předkládá s něhou tak úžasnou, že mu prostě musíte uvěřit. Není lehké zorientovat se sama v sobě, v sexu, v pracovní kariéře a mezi tím vším ZŮSTAT OTEVŘENÁ LÁSCE.

Doreen Virtue: Andělské rady pro šťastný život

Doreen Virtue: Andělské rady pro šťastný život

8. Srpen 2013

Rodinné problémy, vztahové trable nebo potíže s dětmi? Tato kniha nabízí ucelený pohled psycholožky, která kromě klinické praxe také komunikuje s anděly. Nemusíte se vůbec bát nějakých úletů mimo realitu, protože to, co se v této knize dozvíte, bych s klidem nazvala „biblí každodenního života.“ Ať budete mít v životě jakýkoliv problém, tady najdete řešení. Okruhy témat: osobní problémy a krize, hledání spřízněné duše a seznamování, milostné vztahy, manželství a trvalé vztahy, rodina, blízcí a děti, práce, podnikání a finance. V každé oblasti Doreen Virtue přichází s obecným popisem problémové situace, pak nám přivede svého klienta jako příklad a společně se usadíme do její pohovky v ordinaci a hle! Problém si díky ní nejen plně uvědomíme, ale hlavně nad ním získáme nadhled a řešení. Z takových 80% je celá kniha o obyčejné psychologii podané lidskou a velmi milou formou, andělé se tu zabývají spíše konkrétními klienty a vzkazují jim „rady na míru“.

Josef Nakládal: Nejvíc se těším, až někam přijdu a tam budou mít v knihovničce Childbook

Josef Nakládal: Nejvíc se těším, až někam přijdu a tam budou mít v knihovničce Childbook

7. Srpen 2013

Josef Nakládal stál u zrodu zajímavého projektu pro maminky. Jmenuje se Childbook a jedná se o virtuální deníček pro vaše děťátko. Najdete tu množství informací, zajímavostí a jiných důležitostí o těhotenství, porodu a prvním roce života dítěte, ale hlavně obrovský interaktivní prostor pro vás samotné. Můžete svému dítěti vytvořit nádhernou vzpomínku (deníček vytisknout jako knihu), sdílet fotky, videa, informace, zapisovat si jakékoliv zážitky, míry, váhy, nápady, udělat si tu fotogalerii své výbavičky apod. Prostě si to užít.

Childbook: Jak uchovat své vzpomínky na mateřství?

Childbook: Jak uchovat své vzpomínky na mateřství?

27. Červenec 2013

„Na daleké a vysoké hoře stojí obrovský zámek, ve kterém kdysi žila Knižní královna. Ta měla ve svých rozlehlých zámeckých knihovnách všechny knihy světa. Jednoho dne se královně narodilo překrásné miminko. Jak už to bývá, čas plynul jako voda, a zanedlouho se z malého chlapečka stal statný princ. Když se jednou ráno královna dívala z okna své komnaty do zámecké zahrady, uviděla tam svého téměř dospělého syna. Začala vzpomínat, jak se narodil a na to jak rostl. Náhle si královna uvědomila, že už jí paměť tolik neslouží a že si ze synova dětství vybaví velice málo vzpomínek. Byla z toho velmi smutná.Jelikož Knižní královna byla chytrá a hodná královna, poučila se z vlastní chyby a hned na druhý den nechala vystavit na zámku novou knihovnu. „V této knihovně budou knihy všech dětí na celém světě. V knihách bude zaznamenáno celé jejich dětství. A tak jako v mých ostatních knihovnách, bude i v této Knižní víla, která se postará o všechny knížky a bude pomáhat všem rodičům, kteří budou chtít psát knížku svého děťátka.“

Doreen Virtue: Andělské tarotové karty

Doreen Virtue: Andělské tarotové karty

15. Červenec 2013

Tak tyto tarotové karty se rozhodně od všech jiných liší. Těšení na ně bylo veliké, leč moje očekávání byla odhozena úplně jiným směrem. První dojem byl maličko zklamání, ale potom… No, však uvidíte. Americká andělská psycholožka se společně s tarotovým odborníkem Radleighem Valentinem rozhodla vytvořit své vlastní tarotové karty. To je samo o sobě výzva, bez andělské tématiky by to asi u Doreen Virtue nešlo.

Doreen Virtue: Zbavte se svých kil bolesti

Doreen Virtue: Zbavte se svých kil bolesti

24. Červen 2013

Kultovní kniha americké andělské psycholožky je o souvislostech mezi stresem, sexuálním a citovým zneužitím a týráním a přejídáním. Dokonalý návod, jak v sobě objevit případné kořeny podobné bolesti, která způsobují vaše kila navíc, a postup, jak uvolnit psychiku.Přesto nejprve začnu něčím, co je zásadní pro vlastní sebeúctu, lhostejno, jestli jste prošla traumatickou situací či nikoliv.

Laura Day:  Tak se přání stávají skutečností

Laura Day: Tak se přání stávají skutečností

7. Červen 2013

Laura Day tvrdí, že sami sobě umíme být tím nejhorším nepřítelem, který nás brzdí v ubírání se svou vlastní cestou, v používání intuice a ve vnitřním vedení, které nás obyčejně do životního průšvihu nezavede. Umíme sami sebe utlouci rozumem, tlaky okolí a morálkou. Třeba. Takže tady je návod, jak se nejen najít, zorientovat ve svém nitru, ale také sebrat odvahu a prožít život trošku jinak. Třeba právě tak, jak se to po nás chce. Jak chce naše duše.

James F. Twyman: Láska, duše a francouzská kuchyně

James F. Twyman: Láska, duše a francouzská kuchyně

25. Duben 2013

Zajímavý příběh s hlubokým poselstvím. V podstatě se může stát i vám. Zůstanete opuštěni partnerem a v hotelu, kde se udála ona smutná událost, potkáte majitele a šéfkuchaře, který vám změní život.O tom je nově vzniklé přátelství autora Jamese F. Twymana a Rogera Dufauema, majitele penzionu nedaleko Toronta. Minimálně vám pomůže si uvědomit, jak obrovskou sílu v sobě člověk má – když ji najde a chce ji vidět.

Chcete dětem předložit Malostranské povídky? Tohle je báječná porce!

Chcete dětem předložit Malostranské povídky? Tohle je báječná porce!

27. Březen 2013

Přiznám se, že čtivo je to nesmírně obtížné zvlášť pro dnešní děti. Když si s ním však poradili mistři herci a vypravěči, musí vzniknout zákonitě lahůdka! Nerudovy Povídky malostranské jsou v tomto podání tak skvělé, že zaujmou i nečtenáře.Audizpracování této knize rozhodně neublížilo na cti, ba právě naopak. Jan Neruda by se při poslechu jistě příjemně usmíval.Literární tvorbu žurnalisty, prozaika a básníka Jana Nerudy ovlivnilo prostředí, ve kterém se narodil a vyrůstal – pražská Malá Strana. A právě odtud čerpal inspiraci. Pamatuji se, že jako dítěti se mi tyto povídky nelíbily. Byly zvláštní, měly neopakovatelnou atmosféru, o tom žádná. Byly snad na mne příliš složité? Něco jim chybělo. Až nyní mi to došlo! Chyběl jim příběh, chyběl příběh, jež by oslovil dětské srdce.

Andělské  pohádky na dobrou noc

Andělské pohádky na dobrou noc

25. Březen 2013

Tak tady se k osvědčené dvojici z Vílích pohádek, přidaly ještě další dvě dámy. Čtveřice vypravěčů stvořila 21 pohádek, ve kterých hlavní roli hrají andělé. Jejich nejrůznější podoby a jejich nejrůznější poselství. Něžné a láskyplné příběhy jsou přesně zrcadlem problémů dnešních dětí. Od nedůvěry v sebe sama po praktické věci jako je vyrovnání se s tím, že mí rodiče založili novou rodinu.Jak si poradit se strašidelnou situací, se sourozeneckou rivalitou nebo se šikanou? Knížka je opět velmi vítanou příručkou pro rodiče, protože při čtení se nenásilně připravujete na řešení právě takových situací.

Vílí pohádky na dobrou noc od Karen Wallce a Lou Kuenzler.

Vílí pohádky na dobrou noc od Karen Wallce a Lou Kuenzler.

24. Březen 2013

V pohádkách budou hlavní hrdinové bojovat s nejrůznějšími obavami a trápeními, která mohou dolehnout na srdíčka i dušičky dětí. Často si podobná zranění neseme i my dospělí a tak… proč si nepřečíst právě takovou knížku? Pomůže i nám… pomůže si uvědomit, povídat a rozprávět. Přemýšlet a cítit. Závěrečné vizualizace jsou pak návodem, jak si z pohádek učinit svoje vlastní, jak se k nim vracet a měnit děj. Jen tak, pro zábavu, nebo pro poučení.Pracuje se tu s uvolněním a vizualizací, děti si ve svých myšlenkách příběhy prožijí o něco intenzivnější, než by tomu bylo při klasické četbě. Přesto ty lehké meditativní prvky nejsou protivné a rušící či vtíravé. Naopak. Už jsem četla jednu knihu léčivých příběhů pro děti a velmi mi tam vadilo množství pokynů k uvolnění a příliš mnoho příkazů k představám. Tady ne – prostor pro vlastní fantazii je obrovský, autorky tu pouze dávají velmi široké mantinely, ve kterých se bude vaše fantazie pohybovat.

Hlas a dech čínské zpěvačky Feng-yün Song. Životní moudrosti, východní kultura…

Hlas a dech čínské zpěvačky Feng-yün Song. Životní moudrosti, východní kultura...

20. Březen 2013

Možná by to nikdo na první pohled v této knize nečekal. Obsah je však doslova terapií pro duši, která tápe ať už sama v sobě, nebo v partnerských vztazích. Čínská zpěvačka Feng-yün Song se tu dělí o své celoživotní učení, vzdělání, moudrost a také o svůj život. S ní si přeberete svůj život a vztahy. Její slova jsou jako aha efekt. Víte je, cítíte je, víte, že jsou pravdivá, ale často podle nich nežijete. Kniha má více rovin Řekla bych, že předmluva je naprosto bombastická, naladila mě, už jen tím, za jak lidských, příjemných podmínek kniha vznikala, souznění autorky a ženy, o které kniha je. Psala ji novinářka a současná šéfredaktorka měsíčníku Regenerace, Pavlína Brzáková a rozdělila ji do dvou částí. První je životopisná a velmi zajímavě nás provede samotným životem Feng-yüng Song, jejím dětstvím, které prožila v Číně a

Doreen Virtue: Chci změnit svůj život, ale nemám na to čas

Doreen Virtue: Chci změnit svůj život, ale nemám na to čas

20. Únor 2013

Právě na mateřské dovolené si uvědomíme, jak moc nám utíká čas. Letí jako splašený. A naše sny odvál někam pryč. Často i peníze a zdraví. Dalo by se říci, že tahle kniha je jako dělaná pro maminky. Pozor, není tu ani slovo o mateřství a dětech, žádné kojení, prostě text, který tak trochu ten mozek zaběhnutý v 24 hodinových směnách, povznese.Budeme hledat sami sebe a plnit si svá niterná přání. Měla jsem nutkání začíst se v této knize naprosto kdekoliv. Je to trochu zrádné, protože ať to otevřete na jakékoliv stránce, všude najdete něco úžasného, motivujícího, čtivého, no prostě se nedá moc odtrhnout.

Doreen Virtue: Andělé lásky

Doreen Virtue: Andělé lásky

12. Únor 2013

Andělé lásky. Jak krásně to zní. Přiznám se, že moje zkušenost s nimi je prozatím krátká, ale na cokoliv, co přijde, se těším. Přesvědčily mne. Doreen Virtue mě přesvědčila, že … Vlastně co? Že asi když se má člověk trochu rád, život je veselejší. Na krabičce těchto karet a knížečky je napsáno: ANDĚLÉ LÁSKY se zabývají vším, co souvisí s láskou. Dokáží pomoci neomezenému počtu lidí najednou a obrátit se na ně může kdokoliv. Tyto nádherně ilustrované karty vám umožní získat andělské vedení týkající se vašich milostných záležitostí, pomohou vám lépe porozumět vztahům s vašimi spřízněnými dušemi, uzdravit vaši minulost a přizvat více lásky do vašeho života. Ať už hledáte odpovědi pro sebe, své blízké nebo své klienty, tyto karty vám poskytnou cenný vhled a porozumění. Andělé lásky vás s radostí dovedou k životu plnému lásky.

Sára, Kniha druhá – opravdu nádherná kniha, která se mi kdy dostala do rukou.

Sára, Kniha druhá - opravdu nádherná kniha, která se mi kdy dostala do rukou.

28. Leden 2013

Procítit dobrý pocit, který z něčeho máme. Ponořit se do vzpomínek, představit si dobrý výsledek svého přání. Tak to je přesně TO, co se nás snaží naučit Sára – Kniha druhá od Esther a Jerryho Hicksových. Jedna z těch, které se stanou v knihovničce opatrovaným pokladem. A není jen pro děti. „Dobře, Sáro, takže co teď máme dělat?“ „No, myslím, že do toho nemusíme nijak zasahovat. Šalamoun vždycky říká, že náš úkol je jenom uvědomit si, co chceme, a pořádně procítit vnitřní dobrý pocit, jaký z toho máme – o ostatní se už postará Zákon přitažlivosti.“

Co se stalo s Popelkou po svatbě?

Co se stalo s Popelkou po svatbě?

17. Prosinec 2012

Má to být podivná publikace bránící se logickému pochopení. Zprvu tak připadat může, ale v jednu chvíli se při čtení něco překlopí a přijde vám logická víc, než co jiného. Jan Bílý nás zavádí do hlubokého světa pohádkových archetypů, hledá souvislosti, moudrost a odkaz našich předků, který

Vzpoura mozků aneb legenda stále žije. Klasický komiks z „ábíčka“ jako audiokniha pro kluky.

Vzpoura mozků aneb legenda stále žije. Klasický komiks z "ábíčka" jako audiokniha pro kluky.

11. Prosinec 2012

Příběh Vzpoura mozků byl v době svého vzniku velmi oblíbený. Na jeho popularitě měl a stále má velkou zásluhu malíř František Kobík, který mu vdechl život. Komiks byl několikrát reprízován a na přání Českého rozhlasu jej proto napsal Václav Šorel jako rozhlasový seriál. A v rozhlasové verzi je Vzpoura mozků naprosto excelentní!

Doreen Virtue: V zajetí (jídla) brambůrků a krekrů!

Doreen Virtue: V zajetí (jídla) brambůrků a krekrů!

28. Listopad 2012

Možná to znáte velmi dobře. Někdy není lepšího společníka, než pytlík brambůrků, který padne za vlast a ááách – to je úleva. Sice jen na chvíli, protože žaludek může protestovat, stejně tak se žádná vlna obdivu nezvedne při pohledu na špeky do zrcadla, ale ten efekt:

Recenze: Doreen Virtue, V zajetí jídla. Aneb bonboniérou ubližujete!

Recenze: Doreen Virtue, V zajetí jídla. Aneb bonboniérou ubližujete!

27. Listopad 2012

Možná to je před vánočními svátky dobré téma. Emocionální hlad bude kulminovat a záchvaty žravosti? Znáte to? Pak vás jistě zaujme tato kniha, které přesně analyzuje co vám chybí, když bažíte po nějaké potravině či pochutině. Pak zjistíte, že dávat někomu k svátku bonboniéru,

Recenze: Álex Rovira: Dobrá krize. Umíte si poradit, když jste na dně?

Recenze: Álex Rovira: Dobrá krize. Umíte si poradit, když jste na dně?

19. Listopad 2012

Bohužel se krizové situace nevyhýbají ani maminkám. Možná je to dokonce období, které je na podobné věci mimořádně citlivé a… s miminkem v náručí se jakákoliv krize řeší prostě hůř, protože na ní není čas. Není uklidnění, které by „vyhodilo“ patřičné řešení. Přesto kniha Álexe Roviry může být dobrý tipem do knihovničky.

Colette Baron-Reid: Karty skryté moudrosti. Dají odpočinout duši.

Colette Baron-Reid: Karty skryté moudrosti. Dají odpočinout duši.

15. Listopad 2012

Starodávné mýty a legendy již od pradávna vyprávějí o mocných kouzelných bytostech, které jsou našimi spolehlivými spojenci, ochránci a rádci. Říká se, že žijí s lidmi od samého počátku, ale v jiné dimenzi, oddělené tenkým éterickým závojem. Andělé, víly, přírodní duchové i jiné bytosti po nějakou dobu přecházeli

Příběh Honzy Tománka, vrcholového paracyklisty. Po hlavě a nadoraz.

Příběh Honzy Tománka, vrcholového paracyklisty. Po hlavě a nadoraz.

26. Říjen 2012

Daniel Landa se v roli mentálního kouče postaral o silnou psychiku. Jeho vyprávění je obzvlášť zajímavé a svým způsobem se vymyká celé knize. Nebo je naopak třešničkou na dortu. MUDr. Jiří Kříž, primář spinální jednotky v Praze Motole vnesl reálný pohled na úrazy míchy,

Výjimečná událost: Don Miguel Ruiz osobně: Dva dny prožitkového semináře v Praze.

Výjimečná událost: Don Miguel Ruiz osobně: Dva dny prožitkového semináře v Praze.

17. Říjen 2012

Znáte Čtyři dohody? Pak vězte, že na přelomu října a listopadu bude Don Miguel Ruiz v Praze pořádat setkání a dvoudenní seminář. Zažít toltéckou moudrost na vlastní kůži a slavného autora i s jeho synem Donem José Ruizem, je obrovská šance. Čtyři dohody v praxi!

Víte, co chytají Třpytkáři? Přečtěte si rozhovor s jejich autorkou.

Víte, co chytají Třpytkáři? Přečtěte si rozhovor s jejich autorkou.

16. Říjen 2012

Neočtené náměty, reakce na aktuální dění, pohledy do minulosti, zajímavé postřehy ze všedního života, to vše a více servíruje autorka s přirozenou lehkostí a uvolněností po vtipu a ironii lačnícímu čtenáři, kterého dokonale zasytí. Zůstává věrna tónu, ve kterém se rozezněla její prvotina Milánek na zabití.

Nebojte se klasické hudby:  Saša Rašilov a Vanda Hybnerová vás strachu zbaví.

Nebojte se klasické hudby: Saša Rašilov a Vanda Hybnerová vás strachu zbaví.

11. Říjen 2012

Co mě však nejvíce zaujalo, bylo zvědavé nahlížení dovnitř hudby, do jednotlivých tónů, vůbec do práce skladatele, jakým způsobem se hudba skládá, co musíte dodržet a na co nezapomenout. Co jsou to hudební hodiny, které udávají takt – mnoho drobností, které

Hlubší, než povrchní myšlení – Je to pravda, Tygříku?

Hlubší, než povrchní myšlení – Je to pravda, Tygříku?

24. Září 2012

Číst pomalu, myšlenky jsou hluboké. Ale krásné, dokonce tak krásné, že to bude jedna z mála knih, kterou si s dětmi před spaním sami přečtete. Pro děti jako upevnění čehosi do života pro vás samé jako znovunalézání něčeho, co jsme už jako dospělí na své pouti dávno ztratili…

Kniha k poslechu – Robinson Crusoe – jedna z nejlepších nahrávek, kterou jsem dosud slyšela.

Kniha k poslechu - Robinson Crusoe - jedna z nejlepších nahrávek, kterou jsem dosud slyšela.

24. Srpen 2012

Podmanivý hlas Miloslava Mejzlíka s ještě podmanivějším příběhem o slavném trosečníkovi nám už řadu dní zní bytem. Cédéčko se točí v rádiu, v počítači, ráno, v poledne i večer. Ač jsem ho už slyšela, často se u něj zastavím. Je to jedno z nejlepších

Víte, co jsou kočičí depozita? Místa plná dojemných příběhů…

Víte, co jsou kočičí depozita? Místa plná dojemných příběhů...

18. Srpen 2012

Markéta Matějková má sama kočičí depozitum, ale občas se v něm objeví i pes, ježek nebo dokonce dravec sražený autem. Vlastně nepotřebujete kromě trochy prostoru (poněvadž v paneláku by to asi nešlo) a velkého srdce – no a vlastně i trochy financí

Letní kočičí a pohádkové novinky z LIKA KLUBU

Letní kočičí a pohádkové novinky z LIKA KLUBU

28. Červenec 2012

Zatímco si leckde stěžují na „okurkovou“ sezonu, v nakladatelstvích je tomu během prázdnin právě naopak. Všichni finišují s přípravami knih, aby byly všechny včas hotovy pro tak toužebně očekávaný vánoční trh. Přesto jsou nakladatelství

Dívka, která si hrála s ohněm. Nemusíte číst, stačí se jen zaposlouchat do nezaměnitelného hlasu Dr. House.

Dívka, která si hrála s ohněm. Nemusíte číst, stačí se jen zaposlouchat do nezaměnitelného hlasu Dr. House.

27. Červen 2012

Audioverze druhého dílu slavné švédské trilogie Milenium, s názvem Dívka, která si hrála s ohněm, má mnohé výhody. Tou první je určitě hlas Martina Stránského, který tuto tlustou knihu převedl do 15 hodin vynikajícího hereckého vystoupení. Jeho klidný a zvukomalebný hlas na

Do postýlek s novým CD Pučálkovic Amina.

Do postýlek s novým CD Pučálkovic Amina.

13. Červen 2012

Usměvavý hlas Jiřího Lábuse a netradičně neztřeštěný hlas Jaroslavy Kretschmerové (tedy Evika ze Slunce, seno…) doplněný příjemným ozvučením, se do postýlek určitě hodí. Děti ovane pel starých časů našich babiček. Ano, však Pučálkovic Amina v knižní podobě se u mě doma

Podívejte se na 13. komantu Blbouna nejapného z pohádkové říše. Přečtěte si vše, co v knížce nebylo!

Podívejte se na 13. komantu Blbouna nejapného z pohádkové říše. Přečtěte si vše, co v knížce nebylo!

5. Červen 2012

Blboun nejapný z knížky S Blbounem do říše pohádekse uvolil ze svého jinak vytíženého harmonogramu a poskytl nám naprosto exkluzivní rozhovor! Přečtete si tu vše, co v knížce nenaleznete. Ale pozor - to ostatní je pouze a jen v publikaci. Chcete vědět více?

Zanech komentář

Anti-Spam Quiz: