Helena Herynková,  Knihy,  Kultura,  Povídky a fejetony,  Pro rodiče,  rodina

Další historky z Krausovy rodiny

Jan a Ivan Krausovi se opět sešli v pražské Viole, aby pobavili diváky další várkou historek z vlastní rodiny a při čtení ve Viole rovnou pořídili záznam pro posluchače audioknih. Vydavatelství Fonia nyní přináší čtení z knihy Ivana Krause Odpoledne s labutí v podobě zkrácené audioknihy.

odpoledne-s-labuti-duze

Ivan Kraus je známý svými humoristickými knížkami plnými historek z rodinného prostředí. A jeho bratr Jan Kraus zase s chutí tyto historky vypráví. Jednou ročně spojí svoje síly a čtou v pražském divadle Viola z Ivanových knih. Knížka Odpoledne s labutí se tedy rovněž dočkala svého audiozáznamu.

Audiokniha Odpoledne s labutí přináší sedm nových příběhů. Tentokrát se Kraus zaměřil spíše na svou vlastní rodinu a životní trampoty s dětmi. Děti jsou naše budoucnost, ale občas je s nimi opravdu kříž, stejně tak jako mají kříž děti se svými rodiči. Ivan Kraus se opět dívá na rodinné vztahy s nadhledem, humorem a laskavostí. Možná si při poslechu vzpomenete, že tak nějak podobně to bývá i u vás v rodině.

Vydavatelství Fonia vydalo Odpoledne s labutí jako částečně sestříhaný, přesto však autentický záznam z večera v pražské Viole. Dokonce bylo v záznamu ponecháno několik glos a poznámek obou aktérů, díky nimž si při poslechu opravdu připadáte, jako byste byli v divadle s nimi.

banner468x60-copy

Ivan Kraus se pomalu ale jistě stává stejně proslulým interpretem svých vlastních příběhů, jakým byl například František Nepil. Kraus umí podat vyprávění o své rodině opravdu skvostně, přesně ví, nač se soustředit a co potlačit. A navíc z každého písmene přímo vystupuje přátelské souznění s bratrem Janem, díky němuž dostávají rodinné historky dalšího rozměru.

Odpoledne s labutí vám dovolí strávit příjemnou hodinku s rodinou Krausových, ne vždy to bude vpravdě rodinná pohoda. Občas si řeknete, zaplaťbůh, jsou i bláznivější rodiny než ta naše.

Audioknihu Odpoledne s labutí zakoupíte například ZDE.

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy