Helena Herynková,  Knihy,  Kultura,  Pro rodiče,  rodina

Na nitích života

Share

Jejím charakteristickým hlasem promlouvá světoznámá Mánička i Lisa Simpsonová. Loutkoherečka, režisérka a dabérka Helena Štáchová koncem loňského roku oslavila kulaté jubileum a při té příležitosti se rozhodla zavzpomínat na svůj osobní i profesní život.

Zivot_na_nitich_3Dmodel_OneHotBook

V bezmála šestnáctihodinovém vyprávění z nakladatelství OneHotBook má posluchač šanci nahlédnout do života Heleny Štáchové od jejích začátků, přes úspěšné roky s Milošem Kirschnerem až do současnosti.

Výjimečná autobiografie Život na nitích snoubí autorčin deník probíhající vážné nemoci se zářivými i kalnějšími vzpomínkami. Štáchová vzpomíná na idylickou dobu dětství, divadelní zákulisí či objevování světa při cestování. Neopomíjí ani své lásky, rodinu, soužití s Milošem Kirschnerem a v neposlední řadě nekonečný boj o ochrannou známku Spejbla a Hurvínka.

Jedinečnost audiopodoby této autobiografie tkví v tom, že se četby svého životního příběhu ujala sama Helena Štáchová. Její klidný, soustředěný a zaujatý projev dává posluchači kouzelný pocit, že se s Helenou Štáchovou sešel u kávy a bábovky a přitom spolu klábosí o životě.

Helena_Stachova2_OneHotBook

I když s ní ten velký vodič častokrát nemile smýkl, zůstala Helena Štáchová nad věcí a do budoucna hledí s humorem a nadhledem sobě vlastním. Její Život na nitích donutí posluchače zastavit a popřemýšlet o životě vlastním. A možná přitom, stejně jako autorka tohoto článku, fascinovaně zjistí, jak moc a hluboce ovlivnila Mánička, pardon, herečka Helena Štáchová, jejich život.

ŽIVOT NA NITÍCH, Helena Štáchová
vydalo nakladatelství OneHotBook, v roce 2014
www.onehotbook.cz

 

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy