Share

Španělskou bramborovou tortillu si s tou mexickou určitě nespletete. Jsou si podobné snad jen kruhovým tvarem, jinak má ta španělská k tenké placce z mouky dost daleko. Je to spíše kombinace naší omelety a zapečených brambor. Jelikož se jedná o téměř národní a velmi oblíbený pokrm, má samozřejmě nespočet variant. Co domácnost, to jeden nebo i více vlastních receptů. Klasickou španělskou bramborovou tortillu však tvoří jen několik málo surovin – brambory, cibule, vejce, sůl, pepř a trocha oleje. A tuto základní verzi vám dnes představíme. Na rozmanité varianty tohoto jídla se můžete těšit v některém z dalších vydáních receptů na Superrodina.cz.

 

Ingredience:

1/2 kg brambor

1 cibule

5 vajec

3 lžíce olivového oleje

sůl, pepř

 

Oloupané a omyté brambory nakrájíme na plátky, cibuli na proužky nebo na kostičky. Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje a pozvolna na něm opékáme brambory s cibulí. Nespěchejte, nesmažte zprudka, promíchávejte, brambory by měly změknout, ale nespálit se. Může to trvat 20 až 30 minut.

V míse rozšleháme vejce, osolíme, opepříme a vmícháme změklé brambory s cibulí. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a vlijeme směs. Na mírném plameni smažíme bez míchání přibližně 15 minut. Poté na pánev přiklopíme větší rovný talíř, pánev otočíme a na talíř vyklopíme tortillu. Tortillu opatrně vrátíme zpět do pánve opečenou stranou nahoru a dopékáme přibližně dalších 5 minut.

Podáváme s čerstvou zeleninou.

Dobrou chuť!

Soňa Rivera

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]