Hobby,  Recepty

Recept pro vás: salát Caesar.

Chcete si po vánočních svátcích dopřát nějaké lehčí jídlo, které ovšem chutná výborně? Potom vyzkoušejte vyhlášený Caesar salát!

Nejdřív si předehřejeme troubu na 160 °C, plech vyložíme pečicím papírem a položíme na něj plátky slaniny. Každý natřeme javorovým sirupem a pečeme je čtvrt hodiny dozlatova. Poté necháme vystydnout a pak je rozdrobíme do misky.

Nakrájíme bagetu na tenké plátky a necháme je v troubě zapéct dokřupava. Ještě teplé je potřeme stroužkem česneku.

Do mixéru rozklepneme syrové vejce, přidáme ančovičky, worcesterskou omáčku, hořčici a citronovou šťávu. Pustíme mixér a za chvíli začneme pomalu přilévat olej. Dresink bude pěkně hladký. Kdyby se vám zdál moc hustý, přidejte trochu vody.

Římský salát omyjeme, osušíme a natrháme do mísy. Přidáme slaninu a promícháme s dresinkem; případně podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec salát ozdobíme rozpůleným vejcem, opečenými bagetami a posypeme parmazánem. Přejeme dobrou chuť.

Ingredience:

Ančovičky 2 ks
Citronová šťáva 1 lžíce
Česnek 1 stroužek
Hořčice dijonská 1 lžička
Olej 180 ml
Ostatní minibageta, 1 ks
Ostatní javorový sirup, 50 ml
Parmezán nastrouhaný, 20 g
Pepř
Salát římský, 1 ks
Slanina 8 plátků
Sůl
Vejce 4ks uvařená na hniličku + 1 syro
Worcestrová omáčka 1/2 lžičky

Recepty na další zdravé a chutné recepty naleznete na webové stránce www.tradicnirecepty.cz.

TZ TradičníRecepty.cz, Foto/Text: J. Poláček

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy