Knihy

Kam na dovolenou? Do Istanbulu a západního Turecka s velkým průvodcem National Geographic.

Velký průvodce National Geographic. Istanbul a západní Turecko. Nakladatelství Cpress ve společnosti Albatrosmedia, a. s. 2012.

Chystáte se na dovolenou do Turecka? Nejen pro letošní letní pohodu, ale i do příštích let doporučuji velkého průvodce s krásnými fotografiemi National Geographic, jenž je samotnou zárukou kvality celé publikace.

Kniha s více jak 270 stranami obsahuje řadu konkrétních turisticky velmi lákavých lokalit Istanbulu a západního Turecka, o nichž z klasického průvodce a informací cestovní kanceláře nemusíte mít ani tušení.

Dozvíte se něco krátce o historii a kultuře Istanbulu, o jídle, pití a umění. Detailně procestujete evropský a asijský Istanbul s mnoha tipy na výlet. V západním Turecku navštívíte Tróju a poloostrov Gallipoli, Efesos a římské Turecko, Kappadokii a Tyrkysové pobřeží. Dostanete důležité rady na cestu, typy na aktivity, nakupování, zábavu a pokud nebudete chtít listovat stránkou po stránce, v závěru knihy můžete vybírat podle rejstříku.

Budete cestovat po Istanbulu a západním Turecku pěšky, dopravními prostředky, lodí a dokonce se můžete proletět balonem nad Kappadokií. Kniha obsahuje kontakty k turecké kuchyni – restaurace, webové stránky a pro velké fanoušky také kurz turecké kuchyně. Seznámíte se  více s tančícími derviši, s poezií, literaturou, filmem, lázněmi, mešitami, s lanovými drahami, nákupními centry a mnohým dalším.

Každé zajímavé turistické místo je označeno kontakty: adresa, telefon, možnost dopravy apod. Kniha je doplněna několika minimapami.

Díky tomuto průvodci si snadno naplánujete plnohodnotný výlet po Istanbulu a západním Turecku dle vlastních zájmů a časových možností. Můžete se spolehnout na zaručené informace a typy a rady od autorů a cestovatelů a místních znalců. Využít lze také návrhy ohledně ubytování s konkrétními kontakty a informačními detaily o hotelech.

Knihu také doporučuji samotným “fanouškům” Turecka, úchvatné země, rozkročené na dvou kontinentech, s krásným jazykem, hudbou, architekturou, písněmi a lidmi. Güvenli bir yolculuk!

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy