Knihy

Po čem šílí dnešní holky? Jsou to Winx. Z této řady nyní vychází Ples pro Bloom. Můžete potěšit i vaši “vílu”.

Je to prostě holčičí záležitost. Všichni jsme si hledali či hledáme idoly, dnešní některé mladé školačky se upínají ke krásným Winx, známým z animovaného seriálu. Jsou to děvčata teenagerovského věku, která umí kouzlit podle svého charakteru – každá zvládá své specifické magické umění – a svůj um vylepšují na škole Alfea.

Jedním z nových příběhů těchto nerozlučných krásných kamarádek je nově vydaný Ples pro Bloom z nakladatelství CooBoo.

Dnešní generace rodičů může být místy v rozpacích z některých novodobých pohádek – přiznejme si to na rovinu, nerozumíme jim. Vyrostli jsme na zcela jiných příbězích a největším naším pohádkovým zvratem byli nejspíš Šmoulové.

Současné pohádky mají rády jiné magično – jsou to často příběhy, v nichž kouzla se pojí s technikou, kdy hlavní představitelé a představitelky používají slovník dospělých a řadu cizích slov, jsou velmi vzdělané, často mají superschopnosti, vědí si rady i v těch nejzáludnějších situacích a neztrácí „šmrnc“.

A proto jsem pozvala k rozhovoru osobu na slovo vzatou, osobu, která toho o současných dětských pohádkách a zájmech ví podstatně více než mnohý dospělák.

Osmiletá Markéta B. je jednou z mnoha fanynek Winx a něco vám o nich řekne.

Redakce: Co se ti líbí na Winx?

Markéta: Líbí se mi, že jsou to fajn holky. Tecna je moc chytrá, Bloom je statečná, Musa umí dělat krásné písně a dává harmonii a Flora zase květiny, Stella pořád vtipkuje a Layla? Na ni se mi líbí, že je taky tak odvážná jako Bloom. Holky jsou moc hezké a vlastně jsou všechny statečné a porazí každého zlouna.

Redakce: Kdyby jsi byla jedna z Winx, kterou z těch postav bys chtěla být?

Markéta: Hrozně moc bych chtěla být Florou. Když se někdo rozpláče, ona ho umí uklidnit. To se mi moc líbí.

Redakce: Chtěla by jsi umět taky kouzlit a chodit do stejné školy jako Winx?

Markéta: Ano, to bych moc chtěla. Jejich škola se jmenuje Alfea a naučí se tam hodně moc kouzel, jak bojovat proti zlu.

Redakce: Líbí se ti knížky o Winx?

Markéta: Ano, líbí se mi. Dobře se to čte. Jsem teprve ve druhé třídě a v knížce jsou větší písmena, čte se to rychle. Baví mě to. Třeba tohle (a pak čte z knížky):

Okno tanečního sálu rozbil obrovský černý drak a s příšerným řevem děsil hosty, kteří pobíhali kolem a hledali východ, aby před hrozivým zvířetem unikli. Drak se zvedl na zadní a roztáhl křídla. Jeho mocné tělo zabíralo celý sál a jeho řev roztřásl velký křišťálový lustr. „Odkud se tu vzal ten drak?“ zakřičel Skyův otec. „Stráže, chyťte ho!“

Tohle je zrovna takový strašidelný. Ale jinak knížka není tak strašidelná. Je to o tom, že se Bloom chystá na ples, ale neumí to, neví, jak se má chovat a co si obléknout a holky ji v tom pomáhají. Hlavně Stella, ta si strašně ráda vybírá nové šaty. A pak, když přijde útok na Eraklyon, tak musí společně bojovat. Trix jim vždycky chtějí všechno překazit.

Redakce: Takže by jsi chtěla všechny jejich knížky?

Markéta: To rozhodně. Hlavně tu o Floře. Ale vlastně všechny.

Redakce: Děkuji ti za rozhovor.

V řadě Winx pak nepropásněte další dobrodružství jako Okouzlená Flora, Píseň pro Musu, Stella na módní přehlídce, Vynález pro Tecnu a Layla má rande.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy