Tipy na výlet

Tipy na výlet – medobraní, dostihy, hrnčířská sobota a historický vlak.

Na víkendové výletování si tentokrát určitě přibalte deštník nebo pláštěnku. Počasí je vrtkavé a kromě ochlazení slibuje i občasné přeháňky. I když – kdo ví. Třeba nakonec prožijeme krásnou slunečnou sobotu a neděli a jarní deštík přijde třeba až v pracovním týdnu. Přesto nemusíte zůstávat doma: zkuste se inspirovat našimi tipy na tento víkend!

Medobraní u Perníkové chaloupky

26. – 27. 5. 2012, Perníková chaloupka pod Kunětickou horou
Tradiční Medobraní u Perníkové chaloupky pod Kunětickou horou zaujme celou rodinu. Seznámíte se s chovem včel, se zpracováním medu, včetně praktických ukázek. Čerstvě stočený med si  budou moci návštěvníci zakoupit přímo na místě, stejně tak i další včelí produkty a výrobky z nich, např. medovinu, propolis a svíčky z včelího vosku.

Pro děti jsou připravené hry, soutěže a nebudou chybět ani pohádky!

Více informací zde.

Dostihy – Ruský den – 1. kvalifikace na 122. Velkou pardubickou!

Sobota 26.5.2012, Dostihové závodiště Pardubice

Bezpochyby nejsledovanějším dostihem Ruského dne bude Velká cena města Pardubice (steeplechase cross country na 5800m), kde se 14 koní pokusí kvalifikovat pro start ve Velké pardubické. Mezi přihlášenými je např. Valldemoso, který se umístil na loňské Velké pardubické na třetím místě, dále Flambion, Nikas či Belmont.

Bez zajímavosti jistě nebudou ani rámcové dostihy, kde budeme moci sledovat další zájemce o start v tradičním říjnovém dostihu, ale také se nám letos poprvé představí tříletí proutěnkáři.

Jízdy zvláštních vlaků s parní lokomotivou

Sobota 26.5.2012

K příležitosti 130. výročí železniční tratě Přelouč – Prachovice pořádá Společnost železniční výtopna Jaroměř jízdy zvláštních vlaků s parní lokomotivou.

Jízdní řád a další informace viz zde.

Hrnčířská sobota na Veselém kopci

26. 5. 2012, Soubor lidových staveb Vysočina
Tentokrát se můžete zároveň s prohlídkou skanzenu seznámit i s prací hrnčířů. K vidění budou ukázky a samozřejmě nepřeberné množství hotových výrobků od nejmenších hrníčků a mističek až po velké formy, hrnce, květináče a spoustu dalších.

Při své procházce skanzenem určitě zajděte i do statku z Mokré Lhoty. Je to zde jedno z největších stavení a poznáte ho podle krásně modré barvy. Momentálně tam můžete shlédnout probíhající výstavu „V pondělí je polívčička…“ věnovanou lidové stravě.

Při příležitosti Hrnčířské soboty se zde budou péct v chlebové peci placky podplamenice, které samozřejmě budete moci i ochutnat!

Více informací zde.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy