Glosy

Otevřený dopis Václavu Klausovi od Robina Suchánka

 Vážený pane prezidente Václave Klausi,

možná Vám utkvělo v paměti, když s Vámi před několika lety byl v kontaktu tehdy patnáctiletý chlapec jménem Robin Suchánek, který pořádal charitativní koncerty, díky svému věku se zapsal do České knihy rekordů a na několik koncertů Vás pozval jako čestného hosta. Přestože jste ani jednou jeho pozvání nemohl přijmout, nezanevřel na Vás.

V současné době je mi dvacet let a kromě toho, že se stále věnuji kultuře, jsem se stal zástupcem mládeže v dětském zastupitelstvu, konkrétně v Kopřivnici, a měl jsem možnost kandidovat do národního dětského zastupitelstva, se také velmi snažím sledovat problémy dnešní politiky. Přestože vím, že spousta postupů dnešní vlády je důležitá pro naši zemi (důchodová reforma, zvedání DPH, poplatky u lékařů, apod.), některá rozhodnutí jsou zbytečná, nebo špatně formulovaná. Hodně médií navíc veškeré informace „nafukuje“ tak, že lidé již v dnešní době nemají ani chuť volit své zástupce.

Tato situace se nejen mně osobně, ale ani mým vrstevníkům nelíbí a myslíme si, že by to chtělo tzv. „novou krev v politice“ (myšleno nové zástupce ve vládě). To je také důvod, proč Vám píši tento dopis.

Rád bych založil novou pravicovou politickou stranu, kde by členové a potencionální zástupci občanů nebyli zkaženi penězi a touhou po moci, nýbrž by se naopak pokusili o blaho země. Protože vím, že současné politické strany se jen tak lehce nevzdají (s některými jsem spolupracoval na předvolebních kampaních myslíce, že dělám správně), Vás tímto žádám o radu, jakým způsobem můžeme takovou stranu založit? Jakým způsobem můžeme získat podporu sponzorů a především občanů na start strany, když je již spousta lidí znechucena dnešním politickým systémem?

Bude mi ctí a radostí, když si na mě uděláte Váš drahocenný čas, kdy bychom o tomto tématu mohli pohovořit a kde bych si mohl vyslechnout Vaše rady, dokud ještě stále jste ve funkci prezidenta republiky, protože jste nestranný.

S pozdravem a přáním hezkého dne

Robin Suchánek

penizelidem@seznam.cz

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy