Kultura,  MB

Geniální malý houslista: ve dvou letech při poslechu skadby rozpoznal všechny hudební nástroje.

 

Víte, kdo je to Akim Camara?

Akim je na první pohled možná obyčejný chlapec: jeho otec pochází z Afriky, matka je Němka. Talent, jaký mu byl dán do vínku, je však nevídaný. Už ve dvou letech začal hrát na housle, ve třech letech veřejně vystupoval. Nikoliv však na předškolních besídkách, ale s velkým orchestrem jako zvláštní host.

Dojímal svou drobností a schopností hrát v tak malém věku na tak těžký hudební nástroj. Jeho výkon ve třech letech zhruba odpovídal výkonu osmiletého dítěte. Ale to se bavíme jen o mechanickém pohybu prstů;  co se týká dalších hudebních schopností, těžko se dají srovnávat s běžným žákem uměleckých škol.

Akim vystupuje ve třech letech v roce 2005 (Posuňte si video zhruba na 3:42)

Ačkoliv ve dvou letech sotva srozumitelně mluvil, spíše blábolil, s hudbou žádné problémy neměl. Rozpoznal všechny nástroje v orchestru. Jeho učitelka Birgit Thieleová nadšena talentem mu doporučila dvoutýdenní lekce po 45 minutách. Po šesti měsících v roce 2003 vystoupil  na vánočním koncertě.

Po velkém úspěchu se umělecká škola rozhodla okamžitě kontaktovat holandského virtuosa Andrea Rieua, aby si tento nevídaný talent poslechl. Andre Rieu byl nadšen! Požádal jeho rodiče a babičku, aby předškoláček Akim putoval na studia do Nizozemí. Za dva týdny na to již vystupoval v hale s 18 000 diváky. Lidé jásali, vstávali, nevěřili vlastním očím a uším. A Andre si musel svého nového chlapce chránit. Není divu, každá televizní stanice chtěla odvysílat co nejvíce vzrušující reportáž o zázračném dítěti.

V pěti letech (hře na housle se věnoval hodinu denně):

Mnoho toho však od roku 2005 na internetu nevygooglujete. Lidé jen neustále vkládají tatáž stará videa z letech 2003 až 2005. Kdo ví, jak se Akimovi dnes daří, jak pokročil v hudbě a ve svém životě. Napsali jsme přímo panu Andre Rieuovi. Tak uvidíme, zdali přijde odpověď.

 

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy