Knihy

Probudím se včera – úspěšná česká komedie vychází i v knižní podobě.

Lumír Holčák, Probudím se včera. Nakladatelství x.y.z. Člen skupiny Albatros Media. 2012.

Kniha Probudím se včera je literární verzí báječné filmové komedie, která pobaví mladé a ty nad 35+ navíc dost možná i sentimentálně rozteskní. Vždyť kdo by se nechtěl vrátit do minulosti a opravit, co pokazil nebo neudělal, co měl udělat, ale neměl odvahu nebo neměl z toho ještě rozum?

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

.

Smějete se a napadá vás spousta věcí, které byste sami změnili. Teď hned, jen mít tu možnost.

Čtyřicetiletý pedagog není se svým životem spokojený. Jsou to neustálé rozchody s přítelkyněmi, ve škole také není nijakou velkou autoritou, chce se uplatnit na literárním poli, ale nakladatelství ho odmítají. Pro smích je i vlastní matce, která se škodolibě sází s jeho otcem, že u něho žádná přítelkyně nevydrží.

A když přijde možnost stát se pokusným králíkem vědeckotechnického objevu a na jeden měsíc vstoupit do minulosti, jakékoliv si vyberete, neváhá. Chce se znovu setkat se svou velkou středoškolskou platonickou láskou, která však v těch letech chodila s někým jiným. Třeba na ni udělá dojem a vše se změní. Minulost a svým způsobem i budoucnost je jen v jeho rukách.

Je to ale „sranda“, když se vrátí do svých teenagerovských let a „ejhle“ v zemi vládnou jiné hodnoty, na nástěnce ve škole visí fotografie soudruha Husáka, obchody jsou poloprázdné a ani manšestráky nejsou tím nejlepším kouskem, jak udělat důležitý dojem na dívku svých snů.

Někdy však znalosti z budoucnosti mohou být i na škodu. Co na to soudruzi z STB?

Probudím se včera je perfektní. Je to typ publikace, kdy s radostí shlédnete film a se stejnou zábavou se vrhnete do čtení knížky. Připravte si kapesník, potečou vám slzy, ale od smíchu.

Probudím se včera je doplněno fotografiemi z filmu. Příjemnou zábavu a nostalgii pryč. Mládí je sic v trapu, ale naštěstí i bezútěšná doba paranoidního socialismu s výslechy, poloprázdnými obchody a strachem říct to, co si opravdu myslím. Ještě abychom si nepokazili svou vlastní reálnou budoucnost.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy