Kreativní koníček,  Pletení z papíru s Agátou

Pletení z papíru s Agátou: Řetízková vazba a šipky

Agáty web. Můžete nahlédnout, stačí kliknout na obrázek.

Řetízkové vazbě se jinak říká „šipky“. Lépe se pracuje, když máte připravené dno se sudým počtem ruliček. K tomu navíc potřebujete další dvě ruličky, se kterými budete oplétat. Zvolila jsem dvě různě barevné ruličky pro lepší orientaci na obrázkové návodu.

Připravila jsem si hnědý košíček, do kterého jsem jen napojila dvě barevné ruličky. Tím lépe uvidíte, jak se dělají šipky. Jedna rulička je hnědá a druhá modrá. Jinak jsem předtím košíček pletla dvěma ruličkami („pletení dvěma“).

Vzor šipky je jednoduchý. Začátek je úplně stejný jako pletení dvěma. Celou jednu řadu tedy pletete klasickým způsobem se dvěma ruličkami.

Principem tohoto vzoru je, že jednu řadu pletete klasickým způsobem a druhou obráceně. Jakmile tedy dokončíte první řadu, musíte prohodit ruličky: tu, co byla nahoře, dát dolů. A ta, co byla dole, dát nahoru.

Fotografie níže by vám měli napomoci, jak postupovat. Přeji hodně štěstí.

 

 

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy