Kreativní koníček,  Pletení z papíru s Agátou

Pletení z papíru s Agátou: jak vám jde motání ruliček?

"Milé motalinky a další fanynky, přijďte se podívat na můj web."

Na první pohled se může zdát, že motání ruliček je velmi snadné a pochopitelné už při samotném popisu. Jestliže jste však nikdy nezkusili pletení z papíru, nemusí vám být textový popis snadno srozumitelný. A protože postupně přicházejí jednotlivé návody na různé výrobky, bylo by možná škoda přeskočit toto téma.

“Základem pletení z papíru je motání ruliček. Já pletu z pokladních pásek, ale také z novin se dá motat,” říká Agáta. A dodává: “Doporučuji klasické noviny. Na lesklých letácích nedrží barva a špatně se motají. Nejvíce mi vyhovuje motání na špejli. Někdo naopak raději preferuje motání na drátu. Mně vůbec nevyhovuje, protože mi nejde z ruličky vyndat.”

Chce to jen trochu cviku. Ze začátku vám to nejspíš nepůjde, ale časem se to podá. Nejdůležitější je nadšení. A také tolerantní rodina.

“Níže se podívejte na obrázky, které jsem nafotila, jak já motám ruličky.”

Pojďte se podívat na Agáty web. Stačí kliknout na obrázek
Redakce Superrodiny zabloudila na YouTube

Na YouTube některé motalinky zveřejňují svá videa. Klasické motání ruliček papíru nabízí uživatelka Kacka464.

Zajímavou technikou k motání ruliček přistupuje uživatelka aniterka, která používá akuvrtačku. Aniterka je s ní velice spokojená, ačkoliv na první pohled se může zdát práce s vrtačkou hlučná a nepraktická. Nicméně, jak píše autorka “S akuvrtačkou to jde jedna báseň, chce to jen trochu cviku.”


s

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy