Hobby,  PR

Pokračování rozhovoru s Janou Trebichavskou. Chcete také originálně vyfotit své děti?

PRVNÍ DÍL ROZHOVORU NALEZNETE ZDE.
Kontakty na JT Foto:
Webové stránky: JT Foto
Facebook: JT Foto
Email: info@jtfoto.cz
Telefon: 732 55 24 06

Redakce: Jak vypadá profesionální deformace fotografa? Když si prohlížíte webové stránky, časopisy, fotografie jiných profesionálů, jak se na ně díváte?

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

JT Foto: Jak vypadá profesionální deformace? Na to se raději ani neptejte! 😀 Občas mám trošku strach, zda nepůsobím trochu “nevhodně”, když mě například v trolejbusu zaujme zajímavá tvář a okamžitě mi evokuje nápady, jak ji přenést do té fotografické podoby. Nebo když nakukuji maminám do kočárků 🙂 Ráda si prohlížím stránky a časopisy jiných profesionálů. Ve všem se dají vždy najít nové a nové inspirace, ale originalita by měla být na prvním místě. Je to však pro mě pohon vpřed a možnost ke stále většímu osobnímu růstu.

Redakce: Proč myslíte, že by si lidé měli vybrat k focení právě vás? Co je vaší účinnou zbraní?

JT Foto: Snažím se, abych nové zákazníky nemusela přesvědčovat já, ale aby je přesvědčily moje dosavadní fotografie a reference; tedy spokojenost předchozích zákazníků. Na jednu stranu mne těší, když vidím, že to funguje, na druhou se snažím dále rozvíjet a zdokonalovat, neustrnout. Největší odměnou pro mě je, že se lidé stále vrací a přitom sebou přivádí stále nové a nové zájemce.

Redakce: Fotíte raději venku nebo v ateliéru? Které místo či roční období je “fotogeničtější”?

JT Foto: Každé má své pro a proti. Ateliér je výhodný na aranžovanou fotografii a možnost nastavení světel v jakoukoliv denní, či noční hodinu bez čekání na příhodné podmínky. Příroda zase naopak sama vytváří neokoukané a nahodilé scenérie, ve kterých je větší možnost improvizace a nevyčerpatelných námětů. Nejraději mám jaro a podzim. Jaro, kdy se ve své svěžesti vše probouzí. A podzim zase pro svou harmonicky barevnou paletu. Každopádně každé období roku přináší něco krásného.

Redakce: Viděla jsem některé Vaše fotografie. Zvláštní na tom je, že jsou všichni lidé na nich krásní a přitom realističtí. Jako byste uměla “vypíchnout” jejich osobnost. Je k tomu potřeba dobré techniky, talentu, píle? Prozraďte nám tajemství krásné fotografie.

JT Foto: Na každém člověku je něco krásného či zajímavého. Po té už je na umu fotografa tento pohled najít a podtrhnout jeho přednosti. Není to vždy jednoduché, protože i velice atraktivní lidé mohou být nefotogeničtí, jelikož jsou strnulí a nedokáží se před objektivem uvolnit. Nyní záleží jen na mně, abych navodila takovou atmosféru, aby se cítili uvolnění. A to je pro dobrou fotografii velmi důležité.

Redakce: Kde vás mohou zájemci o fotografování sehnat?

JT Foto: Ateliér mám v Pardubicích, není to tak dlouho, co jsem se přestěhovala s rodinou z Jaroměře. Ateliér je bohužel zatím malinkatý, ale doufám že časem najdu větší prostory, protože při mé narůstající foto výbavě a všech rekvizitách začíná být stále těsnější a těsnější.

Dostupná jsem pouze na objednání a pracuji sama. Chystám se však k občasné spolupráci oslovit vizážistku pro zkvalitnění mých služeb.

Případní zájemci mě mohou oslovit buď telefonicky na čísle: 732 55 24 06 nebo přes e-mail:  info@jtfoto.cz či facebookovské stránky. Fotím v týdnu i o víkendu, vše záleží na vzájemné domluvě.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy