líbí-nelíbí

Odpočívající krávy na indické silnici vyhrály Foto dne u NG.

Že má kráva v Indii své výsadní právo, to je všem zřejmé. Nyní kráva zvítězila ve fotografii měsíce v kategorii zvířecí fotografie v National Geograhpic.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

 

„Vyfotil jsem toto telátko na silnici v roce 2011 večer před Diwali u Neyveli, který je mým rodným městěm,“ říká fotograf Mariajoseph Johnbasco. Krávy prý byly v klidu, neboť se nacházely v blízkosti svých domovů a uprostřed silnice jen odpočívaly.

Diwali je pětidenní slavnost, která se v Indii (ale rovněž i například v Malajsii, Singapuru, v Nepálu apod.) slaví od poloviny října do poloviny listopadu. Zapalují se lampičky jako symbol vítězství dobra nad zlem. Slavnostně oblečení lidé se obdarovávají sladkostmi. Letos připadá začátek svátku na 13. listopad.

 

„Krávu“ si můžete stáhnout jako wall paper na stránkách National Geographic.

 

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy