Harry Potter,  Knihy

Věříte na duchy? Žena v černém od Susan Hillové vás donutí o nich přemýšlet.

Susan Hillová, Žena v černém. Nakladatelství Metafora, 2012.

Arthur Kipps je právníkem v jedné advokátní kanceláři. Prvně se oženil velmi mlád, manželství však netrvalo dlouho. Brzy se stal vdovcem. Po dvanácti letech se dostal znovu do chomoutu.

Přestěhoval se do nového domu, ve kterém mohl sát vůni večerního vzduchu, vůni květin uprostřed léta či kouřem načpělou vůni podzimu. Nová manželka byla také vdova, se čtyřmi dětmi. Teplo rodinného krbu se vrátilo, děti rostly a zdálo se, že Arthurova stará jizva se zahojí.

Nic není však tak jednoduché. Den před Božím hodem vánočním děti rády poslouchají duchařské historky. Vyměňují si je mezi sebou, ale pak chtěly jednu i po novém otci.

Sledujte informace v rubrice Harry Potter

Měl jednu. Nebyla však smyšlená. Byla to jeho noční můra.

Jeho první manželka se synem však zemřela za podivných okolností. Krátce před tím byl Arthur svým šéfem vyslán, aby vyřídil pozůstalost po jedné paní, jež zemřela v požehnaném věku. Zdálo se, že se jedná o jednoduchou práci na jeden až dva dny. Okolnosti však nebyly tak „čisté“ a prostředí nahánělo hrůzu. Zatuchlý dům s tajným zamčeným pokojem. Bez klíčové dírky. Pláč dítěte, ale odkud? Nedaleko od domu se táhly nebezpečné močály a často stavbu obepínala neprůhledná mlha.

Mladý právník si zapůjčil psa, který mu měl dělat ve strašidelném domě při jeho práci společnost. To, co se tam odehrávalo, však nebylo výplodem Arthurovy fantazie. I pes vrčel a Arthur se nakonec rozhodl zamčené dveře rozbít sekyrou.

Za dveřmi však byl “jen” obyčejný dětský pokoj: čistý, uklizený, srovnané prádlo, hračky. Proč?

Z okna dětského pokoje spatřil jistou dámu. Ženu v černém.

…Když spatříte ducha ženy v černém, zemře jedno dítě.

Žena v černém Susan Hillové děsí a mrazí. Vezměte si knihu pod peřinu a čtěte ji s baterkou. V „hlučném“ tichu noci se budete bát i odskočit. Pokud se „bojíte“ si jít knihu koupit, my vám ji pošleme. Zadarmo. Stačí ji jen vyhrát v soutěži.

Žena v černém patří ke klasickým hororům novodobé autorky. Setkáte se s popisy, jakoby patřící do viktoriánské doby. Staré anglické domy, bažinaté močály, všudypřítomná mlha, strach z toho, co přijde, když…

 

KJARA

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy