Ženy

Další otevřená rána Indie. Dvouletá dívka v kómatu otevírá otázky ohledně zneužívání a prodeje dívek a žen.

ilustrační obrázek, chudé děti v Indii, zdroj: All about India

Jakou cenu mají dívky a ženy v miliardové Indii? Podle aktuálních šokujících zpráv se zdá, že pramalou. Nepodstatnou.

Do Nového Dillí v půlce ledna přinesla čtrnáctiletá dívka dvouletou malou holčičku. Byla v kómatu, ale stále bojuje o život. Celé malé tělíčko měla poseté kousanci a modřinami, měla zlomenou ruku a těžce poraněnou hlavu.

Lékaři ji dali jméno Falak, což znamená „nebe“. Ale vůbec netuší, zdali dívka přežije nebo bude žít s trvalým poškozením mozku.

Kdo a proč jí tolik ublížil?

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

Dívka, která holčičku dopravila do nemocnice, tvrdí, že je její matka a že dala jen Falak v koupelně pár facek. Následně holčička uklouzla po mokré podlaze a spadla tváří na dlažbu. Pak jí dívka ovázala hlavu obvazem, ale rána nepřestala krvácet. Do nemocnice s ní šla až druhý den.

Nikdo ale tomuhle příběhu nevěří.

Falak se nejspíš stala jednou z mnoha dětí, které jsou součástí obchodování s lidmi, jsou zneužívané a týrané.

Raaj Mangal Prasad, vedoucí indického Child Welfare Committee, řekl: „Obrací to pozornost na jeden z největších sexuálních poprasků, který se týká prostituce mladistvých a dětí a prodeje žen kvůli manželství.“

Holčička Falak byla při příjmu do nemocnice v obličeji celá červená.

Čtrnáctiletá dívka nebyla o moc v lepší situaci. Loni v červnu utekla z domova. Její otec byl alkoholik, neplatil nájem a svou dceru mlátil tak tvrdě, že měla po celém těle krvavé podlitiny. Její soused CNN potvrdil, že viděl na vlastní oči, jak otec svou dceru bije holí.

Útěk však nebyl vysvobozením. Dva muži ji tři dny za sebou znásilňovali, aby si zvykla a po té ji nutili k prostituci. Za několik měsíců potkala muže jménem Rajkumar a začala s ním žít. Policie se však domnívá, že i on dívku sexuálně zneužíval. Podle výpovědi dívky Rajkumar v listopadu loňského roku přinesl malé Falak hračky. Možná ji však také zneužíval.

Policie vypátrala jistou 22letou ženu, Munni, která by mohla být biologickou matkou malé holčičky. V šestnácti letech ji rodiče prodali prý 6 000 dolarů do manželství.  Munni však manžel opustil a ona se postupně vzdala svých tří dětí, neboť nevěřila, že je schopna sama vychovat.

Policie zatím zatkla deset lidí, kteří se podíleli na kriminalitě s bílým masem. Je těžké asi zjistit, kolik ve skutečnosti bylo žen prodáno, kolik dívek a dětí bylo a je zneužíváno.

Indie má vážný problém.

Podle průzkumu je Indie na čtvrtém místě nejnebezpečnější zemi pro ženy. Hned za Afghánistánem, Kongem a Pákistánem. Studie zjistila, že do prostituce je zapojeno na 100 milionů dívek a žen a o 50 milionů dívek přišel svět v minulém století kvůli potratům a smrti novorozenců. Téměř 45 procent dívek se provdalo před dosažením dospělosti.

 

Zdroj: CNN

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy