Glosy,  Ženy

Mnoho mladých britských dívek na Facebooku chce vstoupit do gangu.

Ilustrativní obrázek

Včerejší vydání online verze britského Guardiinu uvádí šokující informace o velmi mladých dívkách v průměrném věku třinácti let, které na Facebooku zveřejňují své spoře oděné fotografie se sexuálním podtextem, aby tak na sebe upozornily u starších členů gangů a získaly tak určitou prestiž ve skupinách na okraji společnosti.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

 

Detektiv vrchní inspektorka Petrina Cribb, která vede preventivní program pro mládež před vstupem do gangů, upozornila, že se jedná o skutečně „strašné“ věci, které se dějí na Facebooku. „Některé z těchto věcí, které vidíte na Facebooku jsou skutečně strašné – velmi mladé dívky pózují na obrázcích s velmi málo oblečením. Mluvíme skutečně, skutečně o nevhodných obrázcích velmi mladých dívek.“

Není pochyb, že tyto dívky jsou gangy zneužívány. Britská vláda minulý týden schválila 1,2 milionů liber na pomoc dívkám, které jsou napojené na pouliční gangy, jsou znásilňovány nebo jinak zneužívány.

Zatímco mužští členové gangu zveřejňují svá macho videa a obrázky, nejčastěji se zbraněmi, mladé dívky evidentně nabízejí svá těla. Mohou také sloužit jako distributorky drog a žijí v násilnických vztazích někdy i s více členy gangu.

Názory veřejnosti mohou být rozporuplné: na jedné straně tyto dívky páchají také trestnou činnost, na druhé straně jsou to stále malé dívky, které se snaží jen nějak přežít, které mnohdy ani nevědí, že se dá žít jinak, že nemusí být v gangu. Jsou pod velkým tlakem a tato volba života je pro ně neuvěřitelně nebezpečná a destruktivní.

Program na prevenci nabízí nyní stovky seminářů pro žáky z londýnských čtvrtí, vedené charitativní nadací 4Life. Jejich pracovníci věcí, co říkají. Mnoho jich totiž také vyrostlo na ulici a v gangu si prožili své.

„Když slyšíte příběhy těchto mladých dívek, nikdy nepřestane myslet na to, jak si ničí život a jak je to příšerné, příšerné mrhání. Musíme se k nim dostat v raném věku, abychom se pokusili opravit tyto pokřivené myšlenky a přinutit je, aby si uvědomily, že mají na výběr a že mají práva a nemusí jít touto cestou,“ řekla Cribb.

Na Facebooku jedna z dívek (zde) vypráví příběh o gangu. Tato dívka je nadšená a zanícená a rozhodně nechce vypadat jako slaboch. Například:„Vybrala jsem si Asijku a Steph popadl Olivii a já jsem popadla Asijku za vlasy a ona křičela! Nějaké jsem jí vyrvala, ukázala je před jejím obličejem a smála jsem se, vrazila jsem ji jednu do obličeje, potom několikrát do břicha. Snažila se vstát, ale já jsem ji nakopla botou do jejího obličeje a ona spadla na zem a začala jsem na ni dupat a kopala jsem do ní a do břicha a do její tváře, protože to všechno mám trochu ráda.“

 

 

 

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy