Glosy

Evropa krok za krokem dává ruce pryč od rozporuplné Dohody ACTA

Pirátská strana patří k zásadním odpůrcům dohody Acta, foto pirati.cz

Strach z dohody Acta? Možná zbytečný. Miliony nespokojených lidí přiměly politiky k zamyšlení. Evropští politici dávají od dohody postupně ruce pryč. Bulharsko a Nizozemí už také odmítlo ratifikaci „protipirátské“ dohody.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

 

Sofie zažila demonstrace více jak 4000 odpůrců dohody. Podobné aktivity tisíců demonstrantů byly vidět po celé východní Evropě.

Holandští poslanci se postavili za návrh zelené levice a také upustili od podpisu. V současné době se nizozemský parlament snaží analyzovat dopady dohody, zdali skutečně či nikoliv ohrožuje lidská práva a soukromí uživatelů internetu.

Česká vláda pozastavila ratifikaci již před několika dny. Nečas svůj postoj interpretoval slovy podle iDnes.cz, že vláda nechce „připustit situaci, kdy by nějakým způsobem byly ohroženy občanské svobody a svobodný přístup k informacím.“

Proti se postavilo i Lotyšsko a ledy se hýbou také v dalších zemí.

Tak snad konečně oceníme, že máme politiky, respektující to nejzákladnější, co by demokratická společnost měla mít: lidská práva a svobodu na informace.

 

Vzkaz na YouTube

 

 

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy