líbí-nelíbí

Malý chlapec běhá téměř nahý ve sněhu. Jeho otec to považuje za výborný trénink pro zdraví.

 

Připojte se k nám na Facebook  Superrodina je na Facebooku

Svět byl nečekaně pobouřen videem, které bylo umístěno na YouTube. Malé čínské děťátko běhá téměř nahé venku ve sněhu. Poblíž je jeho otec.

Synáček začne plakat, ale jeho otec říká, že tohle je jen cvičení, které posílí jeho imunitu. „Je to i pro mne těžké, když křičel…“, řekl otec Liesheng. „Ale věřím, že „žádná bolest, žádný zisk. Jako orel ve výšinách naléhám na své dítě, aby se mohlo naučit létat.“

Sám otec zveřejnil toto video se svým čtyřletým synem. Chlapec má na sobě jen slipy a boty.

Malý Duoduo pláče a volá „Tati, tati, prosím, drž mě.“

Video bylo natočeno ve Flushingu v New Yorku, když byla rodina na dovolené.

Otec řekl, že žije ve východním čínském městě Nanjing a přezdívá si „táta orel“ pro své rodičovské dovednosti. Sníh syna posiluje jak fyzicky, tak duševně. Narodil se totiž předčasně a měl řadu zdravotních problémů.

Jenže ne všichni sdílejí jeho názory. V Číně se rozproudila debata o tom, kam až by rodiče měli tlačit své děti – k lepšímu zdraví, lepšímu úspěchu. Kde jsou morální a zdravé hranice.

Už dříve se svět seznámil s přísnými výchovnými metodami „matky tygřice“, jejíž rodičovské techniky byly zveřejněny v knize Amy Chua v Číně.

„Otec orel“ se brání, že jeho metody jsou zdravé a v pořádku a že vydá vlastní knihu o tréninkách orlího stylu.

Na sociálních sítí už se hovoří o týrání dítěte a že by úřady měly zasáhnout.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy