Panoptikum

Nejslavnější bílý poník na světě

V květnu se stal nechtěnou celebritou Ir Joe Purcell (68), který v severním Walesu opírajíce se o svého bílého poníka směřoval do nemocnice Wrexham Maelor, poté do hospody a na nádraží.

Pochopitelně jeho podivné chování přilákalo pozornost mnoha lidí a posléze i médií. A nejen to – tato zvláštní příhoda neúmyslně oprášila ideu vodících poníků pro slepce, byť se ve světě nejedná o žádnou novinku.

Přečtěte si zajímavý článek na vlaštovka.info – Vodicí poník nevidomým psa nenahradí

Starý Ir sice nepatří mezi nevidomé, nicméně využil svého milovaného poníka ke stejnému účelu – aby ho vedl.

Opilý se potácel a nechtěl upadnout. A jeho pětiletá Ruby mu zůstane vždy věrně po boku, neboť Purcell říká: „Budu to dělat, dokud neumřu. Miluju koně. Řekl jsem průvodčímu, že ona je moje průvodkyně. Lidé mají vodící psi. Pryč nemůžou mít vodící poníky? Ale já jsem byl tehdy opilý. Byl jsem pořádně pod parou.“

Rubby je Joeova nejmilejší společnice v jeho životě. Tohle místo nemá šanci zastoupit žádný člověk. Joe sám říká, že je o ni postaráno lépe, než o jakéhokoliv člověka. „O všechny moje koně a veškerý můj dobytek je dobře postaráno.“

Jenže lidé si mysleli, že se jedná o blázna. Někdo také hodil po koni plechovku od piva a Rubby začala na hlavě krvácet.
Nebyl to však jediný důvod, proč původně směřoval Ir do nemocnice. Chtěl také, aby jeho milované Rubby lékaři provedli ultrazvuk. Rubby byla těhotná a Joe byl zvědavý, zdali čeká „kluka nebo holku“.
Poník je prý nejlepším přítelem člověka a Rubby je nejlepší ze všech poníků – děti si s ní mohou  dělat, co chtějí, prostě je zbožňuje.
Ve své domovině je však Joe známý i bez nečekaného zachycení kamerami. Lidé v jeho okolí říkají, že neznají nikoho dalšího, kdo by se uměl lépe o zvířata postarat.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy