Panoptikum

Miliony na Facebooku

Sdílení různých komentářů a hlavně obrázků je na Facebooku oblíbenou aktivitou. Co nás baví? Roztomilé obrázky zvířátek, vtipné fotografie či láskyplné nebo moudré citáty.

Fenoménem jsou také fotografie nadšenců, žádající po ostatních lajky, za účelem splnění nějakého snu.

Štěně za milion

Bostonské sestry požádaly své rodiče, aby jim pořídili štěně. Otec to prý zamítnul. A protože věta typu: „Až naprší a uschne“ už není in, řekl jen: „Až získáte milion lajků na Facebooku, pak si o tom promluvíme.“ A holky neváhaly. Mamka je vyfotila, jak drží nápis k podpoře klikání na tlačítko „to se mi líbí“.  Zatím účelem si na Facebooku vytvořily stránku Twogirlsandpuppy a začaly sbírat podporu z celého světa. Uspěla jejich snaha? Yes! Jejich drobeček se jmenuje Millie a stal se hned oblíbeným členem domácnosti. Zájem byl obrovský – získaly více než žádaný milion hlasů. Fotografii na stránce zveřejnily třikrát, přičemž každá má přes milion, jedna dokonce přes dva miliony zvednutých palců!

Sex za milion

Dvacetiletý norský mladík Petter chtěl strávit vášnivou noc se svou blonďatou kamarádkou v případě, že by fanouškové na Facebooku podpořili jeho fotografii rovnými 1000 000 lajky. Nápad prý pocházel přímo od devatenáctileté Cathrine. Myslet si o rozumnosti takového počinu můžete cokoliv. Napadají mne různá synonyma, ale nedaří se mi najít nic, co by mělo něco společného s inteligencí. Tohle přece není nevinné přemlouvání rodičů o štěně, nebo jiný rozmar (viz nápady níže).

Podle informací tito dva mladí Norové ve skutečnosti nikdy nebyli skutečným párem. Oba se znají ze střední školy a byli jen přátelé. Jenže se nechali inspirovat bostonským štěnětem. Jejich milionový sex proběhl Facebookem a médii celého světa. Petter říká, že šlo původně o žert, ale díky prudkému nárůstu lajků začali hned celou situaci brát vážně. Nakonec však z akce prý sešlo kvůli nelibosti otce mladičké Cathrine. Nebo nakonec všemu zabránil jiný důvod?

Doma bude uklizeno!

Za šikovný počin lze považovat snahu jedné maminky, která chce donutit své tři dcery uklidit dům. Jestli se jí podařilo získat potřebné množství, není známo. Stejně jako další obrázky mají svůj zdroj, ale pro zábavu si je ukládají i další stránky, kde se však lajky nedají již celkově dohledat a nasčítat.

Za milion do Disneylandu a další překvápka

Za další milion lajků chtějí sourozenci přemluvit tatínka, aby je vzal do Disneylandu. Inu, podařilo se jim sehnat patřičný počet hlasů, nebo se někomu zželelo dětí a dostaly se na kýžené místo i bez podpory zvednutých palců?

Ovšem pikanterie s “koulemi” – ano či ne – se nachází zde.

Příkladů by se našlo určitě více, nicméně co si o takových akcích myslíte? Některé jsou nevinné, jiné bystré, někde bychom mohli pochybovat o rozumnosti..

Eh, ale co na tom – 😉 dávejte lajky superrodina.cz, ať jich máme nejvíc ze všech webů, ať máme český milion…

Fotografie – volné, veřejně dostupné a sdílené na Facebooku za účelem co největšího sdílení a lajkování. Každá z nich chtěla získat svůj milion.

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy