PR

Netrapte se nošením brýlí. Pořiďte si kontaktní čočky!

Prodejci brýlí a maminky vždycky říkají, jak vám brýle sluší. Díky pottermánii, moderním tvarům obrub a odlehčeným plastovým čočkám se konečně člověk může cítit sebevědomě a krásně.

Někdy to stále ale ještě není ono.

Máte pocit, že brýle jsou fajn, ale bez nich je vám lépe. Podívejte se třeba na Julii Roberts! Sundala brýle, nasadila kontaktní čočky, rozzářila svůj úsměv a na svém originálním vzhledu si založila lukrativní kariéru. Řeknete si: je nádherná; jak se mohla v dětství cítit jako ošklivé káčátko?

K někomu brýle bezvýhradně patří. Jaký by bez nich byl Harry Potter nebo Jiří Bartoška?

Proč si ale tropit vrásky na čele, když vy se v nich prostě necítíte dobře: sedýlka kolem nosu tlačí a zanechávají červené značky, nožičky za ušima škrábou a způsobují bolest hlavy.

Každý se pro brýle nenarodil.

A naštěstí si dnes můžete vybrat z velké šálky optických čoček. Jsou pohodlné, snadno se nasazují a vypadáte v nich vždy perfektně.

Věděli jste, že první kontaktní čočky byly vyrobeny už v roce 1887? Ale s těmi dnešními se zdaleka vůbec nedají srovnávat!

Nejenže moderní kontaktní čočky jsou perfektními pomůckami při řešení dioptrických problémů, ale nabízejí mnohem více. Můžete si s nimi splnit další estetický sen – přinejmenším barvu očí podle vlastních představ.

Většina lidí si však pořizuje kontaktní čočky ze zdravotních důvodů.

Podle různých kritérií si můžete vybrat z velké škály kvalitních kontaktních čoček.

Čočky lze rozdělit podle délky použitelnosti na nejpohodlnější jednodenní, dvoutýdenní či nejoblíbenější měsíční kontaktní čočky. Dostupné jsou kontaktní čočky i s delší použitelností jako čtvrtletní či roční, u kterých se však nedoporučuje každodenní nošení.

Máte kontaktní čočky pouze na den, v kontinuálních můžete také spát.

Bifokální a multifokální zlepšují vidění nablízko, které často přichází s věkem. Úlevu pocítíte nejen v lepším zraku, ale často pominou i vedlejší průvodní jevy, jako například bolest hlavy.

Torické kontaktní čočky jsou určené například pro lidi, trpící astigmatismem, krátkozrakostí nebo dalekozrakostí.

 

Neexistuje důvod, proč se omezovat a trápit brýlemi a na ulici krčit oči pro zaostření. Jednak to prohlubuje vrásky a kontaktní čočky vám nejen uleví, ale pozvednou i sebevědomí.

 

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy