Holčičí blog

Blog pro holky: Vkusný a šik účes – to je kus vědy

Zdroj: Facebook

Máš na hlavě vrabčí hnízdo?

Kluky tohle netrápí. Ti se ráno probudí a neřeší, jak si učešou vlasy daný den. Prostě hrábnou rukou do mechu, nebo delších vlasů, které sepnou gumičkou nebo je nechají volně a to je vše.

Kdežto nám, ženským, na tom záleží skutečně hodně. Však nám vlasy dělají image! Ukazují naši aktuální náladu. A každý pak ví, že patříme mezi upravené holky.

Zdroj: Facebook

Kadeřnice nebo vlastní kreativita?

U holek co do stylu účesu rozhoduje nejvíce čas. To, zda si můžeš s vlasy pohrát a něco šik vytvořit, nebo bohužel moc spěcháš do práce či školy, a tak jednáš rychle. Ale když přijde na rande nebo důležitou pracovní schůzku, to si dá záležet každá hodně.
Krasa.cz
Když si nevíš rady, co s vlasy, nebo ti došly nápady či potřebuješ změnu, objednáš se ke kadeřnici.

Která si ráda hraje s vlasy, si také ráda najde chvilku ze svého drahocenného času, aby něco sama vymyslela. U kadeřnice tohle řešit nemusíš. Od toho jsou odbornice, aby si lámaly hlavu za nás. Díky nim se pak stáváš IN! (Jo, a pochopitelně sem patří i kosmetičky. Na ty nechci zapomenout:  Vřele doporučuji si jednou za čas zajít ke kosmetičce. Je to relax a úleva od uspěchaného dne a na konci odcházíš svěží a odpočatá.)

Ale zpátky ke kadeřím. Jakmile se rozhodneš vyrazit ke kadeřnicí, přesto by to chtělo mít v hlavě přichystanou nějakou představu. Ale jestliže jsi bez nápadu, absolutně grogy něco vymýšlet, nebo naopak máš ráda překvapení, nech to na ni.
Krasa.cz
Můžeš jen doufat, že nebudeš vypadat jako strašák do zelí. A proto bys předem měla vědět, kolik chceš do nové parády investovat, kam se objednat, a co všechno jsi ochotna podstoupit.

Také záleží na struktuře vlasů

Někdo má vlasy rovné, hladké a jemné. Ale můžeš mít vlasy sice rovné, ale na omak hrubé. S rovnými vlasy se dá vykouzlit hodně účesů a střihů.

Vlasy mohou být také vlnité a hrubé nebo vlnité a jemné, kudrnaté jemné či kudrnaté hrubé.

Nezáleží na tom, zda jsou vlasy charakterově mastné nebo se v nich dělají lupy. To vůbec nemá co dělat s volbou střihu nebo účesu. K dokonalosti stačí „vyčíhnout“ si v obchodě správné přípravky na různé vlasové problémy. A je to.
Krasa.cz
Každý účes však není vhodný na jedny a ty samé vlasy. Proč? Tak například – s kudrnatými vlasy asi těžko někdo zvládne rovné mikádo. S rovnými vlasy naopak můžeš vytvořit vše. Musíš také při volbě účesu myslet na to, zdali je to vůbec na tvých vlasech reálné..

Dneska se mnohé holky stříhají na krátko. Některým to sluší a některým ne. To je další důležitý bod – mysli na to, aby ti také účes slušel, musí ti padnout k tvému obličeji.

Existují základní typy tváří. Svou tvář znáš, takže víš, kam patříš.

Obličeje jsou oválné, kulaté, čtvercové a pak ve tvaru srdce, kdy hrot srdce je brada.

Teď si jednotlivé typy rozebereme.

Oválný obličej

K tomuto typu se hodí skoro každý účes. Ale je samozřejmé, že některé účesy budou ladit k tomuto typu více či méně. Co bych opravdu vyškrtla, je ofina. Jinak můžeš nosit dlouhé, krátké nebo vlnité či rovné vlasy, v culíku nebo uhlazené dozadu.

Kulatý obličej

Jelikož kulatý obličej je široký, pak se musíš snažit navodit iluzi úzkého, oválného obličeje. Nos dlouhé vlasy, které nezasahují do čela. Vytvoř dojem plnosti na temeni pomocí pramínků či vrstveného sestřihu. V tomto případě zásadně nedoporučuji krátký geometricky přesný sestřih.
Krasa.cz

Obličej s širokým čelem

Tento tvar je trochu podobný oválnému typu. Rozdíl tu je v proporcích širokého čela a úzké brady. Tuto nerovnost musíš vyvážit vhodným účesem. Je potřeba zvolit takový střih, který dodá bradě a čelistem plnost. Může to být účes uhlazený dozadu nebo s ofinkou. Typické jsou účesy dodávající horní polovině obličeje objem a plnost.

Čtvercový obličej

U tohoto typu vynikají ostré linie tváře, které už tak samy o sobě bývají široké, a proto je potřeba navodit dojem užšího a delšího obličeje. Vybírej vhodné střihy s rozčesáváním do stran či jemné a chomáčovité. Nikdy nenos hrubé a drsné oblečení. To by ještě více podtrhlo ostré linie obličeje. Také nedoporučuji česat silné kadeře po stranách. A rozhodně nesestřihávej vlasy na délku brady!

Jaké máš zkušenosti se svými vlasy nebo kadeřnicí? Pochlub se! Poraď nebo upozorni na špatné zkušenosti.

 

Díky

 

Nikča

%%wpcs-2228%%-date%%id%%

Krasa.cz

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy