Kultura

Smrt Kaddáfího byla předpovězena už v roce 1987!

Sitcom Second Chance z roku 1987 nejspíš zvedl laťku v hodnocení tohoto televizního žánru. Zatímco sledujeme nepřeberné množství různých situačních komedií, aniž bychom brali jediné slovo vážně, pak – světe div se – píší se nové dějiny – píší je sitcomy.

Jak uvádí dnešní Hollywood Reporter, tehdejší už samotný pilotní díl komedie předpověděl smrt libyjského vůdce Muammara Kaddáfího na letošní rok. Sice se „seknul“ o tři měsíce, neboť předpověď byla naplánována na 29. července2011  a Muammar Kaddáfí byl zabit tento čtvrtek v Sirtě v Libyi, nicméně je až neuvěřitelné, jaké náhody se umí dát dohromady.

Možná to tak oživí Second Chance, možná má svět o další záhadu postaráno. Sibyla již není na pořadu dne.

V situační komedii se poprvé představil Matthew Perry, kterého známe ze seriálu Přátelé.

A právě Matthew představoval záporného hrdinu Kaddáfího, který seděl v kanceláři u svatého Petra, jenž rozhodoval o zemřelých, zdali se dostanou do nebe nebo do pekla. Kaddáfí zuřil, že přece nemůže být mrtev. Na to Svatý Petr řekl: „Ale ano, jste úplně mrtev, naprosto mrtev. Copak jste si myslel, že budete žít na věky?“

Na tato zdrcující slova reagoval Kaddáfí tím, že se ho pokusil  zastřelit samopalem. A Svatý Petr jen suše poznamenal, že Kaddáfí neměl nikdy smysl pro humor, a poslal ho obratem do pekla. Za to, že způsobil smrt mnoha lidem svými teroristickými činy stráví věčnost jako lidská bomba, která bude každé dvě minuty explodovat.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy