Knihy

Nádherné vzory k pletení a háčkování! Žádná žena by si je neměla nechat ujít.

 


 

Recenze knih:

Tradiční i netradiční pletení

Názorný průvodce základními a složitějšími vzory a technikami

Lesley Stanfieldová a Melody Griffithsová

 

 

 

 

Ptáci, motýlci, zvířátka a rostliny

Pletení a háčkování pro odvážné

Lesley Stanfieldová

Knihy můžete zakoupit v nakladatelství METAFORA

Jistě si všichni pamatujeme, jak před rokem 1989 pletla v každé domácnosti maminka, babička a dcery se zapojovaly už v základní škole. Jednalo se nejen o zábavnou formu trávení času, ale spíše i nutnost kvůli nedostatku hezkého a cenově dostupného pleteného zboží na trhu.

Doba se změnila a dnes se pro děti stávají pletací jehlice spíše exotickou pomůckou. Sama mám doma školní dítko a vzhledem k tomu, že já jsem nikdy nebyla manuálně příliš zručná, stávají se pro ni jehlice, přivezené od babičky, jakýmsi tajemným a magickým nástrojem.

Když pak vidí hotový upletený svetr, užasne, jakým kouzlem to vládne babička, když za pomoci dvou hůlek a klubíček vlny dokáže vytvořit něco tak krásného a hřejivého.

Ačkoliv dnes ženy již nemusí plést z nutnosti, přesto se mnohé k tomuto řemeslu jako ke koníčku navracejí. A jsou to často ženy, jimž je přes třicet a pamatují si ještě doby, jak jejich maminka sedávala u televize s jehlicemi, ale samy s tím přerodem doby a novými trendy už nějak neměly šanci se k pletení dostat.

Začínají plést, protože chtějí mít vlastní originální kousky, které se nikde nedají sehnat, že jim ta činnost navazuje vzpomínky z dětství a více zahřívá teplo domácího krbu a také mohou ukázat, jak ony jsou zručné. Výsledky jejich práce jsou okamžitě vidět, jsou krásné a motivující do další akce.

Mnohé další ženy by také chtěly začít. A nejen dospělé ženy! Jsou to i školačky, okouzleny magií pletacích jehlic právě jako moje dcera. Stačí jen, že jen uviděla tyhle dvě publikace!

S nadšením  otvírala stránku po stránce.

Není divu!

_______________________________________________________________

Mohlo by vás zajímat:

[srp srp_number_post_option=’3′ srp_filter_cat_option=’3160′ srp_thumbnail_wdg_width=’100′ srp_thumbnail_wdg_height=’100′ ]

_______________________________________________________________

Podstatnou a nezaměnitelnou výhodou těchto publikací je, že nemusíte vědět o pletení vůbec nic. Stačí jen chtít, nechat se okouzlit barevnými vzory a tvary. Rozhodnout se, že zkusíte také něco vlastnoručně vytvořit. Trend domácích kutilů a šikovných ruček je opět v boomu.

Knihy vás vedou od nejúplnějšího základu. Až si říkáte – bože, jak je to snadné! A přitom tak hezké!

Poradí vám ve výběru základního materiálu, rozepisují všechny vzory a hlavně! – Každý výtvor, zvířátko, květina, všechno vidíte na barevné fotografii tak, jak bude vypadat hotový výrobek s rozpisem řádek po řádku, jak máte postupovat.

Neexistuje už snazší způsob.

Sblížíte se i se svou dcerou (potažmo i synem; můj bratranec ve svém dětství také podlehl pletení. Pro něho to byla skutečně „technologická“ euforie. Není divu, dnes je IT pracovník, technologie ho neopustila).

Mám osmiletou dceru, a když se jí dostaly do rukou tyto dvě publikace, a viděla jsem ty rozzářené oči – malé děti tak rády něco tvoří a „vynalézají“, hned vím, co si bude přát pod stromeček.

Nejde o to, že osmiletá holka neuplete nebo neuháčkuje ptáčka k naprosté dokonalosti. Jde o to nadšení. Technika se vypilovává tréninkem.

Mnou vyrobený svetr, motýl, včelka by nedopadly o mnoho lépe, protože také ještě nemám profesionální cit v prstech. Ale ten je právě potřeba někde získat, na něčem začít stavět. A dodávat nějaké opravdu motivující nápady.

Teď už se toho tolik nebojím. A věřím, že si doma užijeme spoustu zábavy. (Mimochodem, dneska zrovna jdeme do centra nakoupit klubíčka)

 

Vřele doporučuji, pokud si chcete uplést svetr nebo jen zpestřit podvečerní chvilky (třeba i se svými ratolestmi) a zkusit si „to“, co naše maminky a babičky uměly naprosto perfektně.

Ono totiž na tom ve skutečnosti zase tak moc není, jen to chce zahnat ten prvotní strach z nezdaru. Vězte, že když vidíte očko po očku, co máte dělat, cítíte se naprosto v pohodě.

CHCETE-LI SE POCHLUBIT VAŠIMI VÝTVORY, KTERÉ JSTE UPLETLY NEBO UHÁČKOVALY, ZAŠLETE NÁM FOTOGRAFIE NA ADMIN@SUPERRODINA.CZ. RÁDI JE ZVEŘEJNÍME!

%%wpcs-1819%%-date%%id%%

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy