Homeopatie,  zdraví

Homeopatická poradna: Antibiotika ano či ne?

rakytník alternativní medicína

Vyjdeme-li z definice, anti bios znamená proti životu, v tomto případě proti životu konkrétních bakterií, pak získává původní otázka nový úhel pohledu.

Kdy už antibiotika ano a kdy ještě ne?

V době, kdy se takto začneme ptát, nám přichází do života řada změn. Děti nastupují do škol a školek, kde se dodržuje jiný režim a pravidla než máme doma. Roste tlak na zvládnutí celého dne, abychom vše stihli, nic nezapomněli, čímž v pozadí vzrůstá napětí a nervozita, abychom skutečně uspěli. My i naše děti.

Celý podzim je v podstatě zvykáním si na nové či staronové změny. Jenže biologický rytmus podzimu říká zpomalovat a zklidňovat se, vychutnávat plody své práce a připravovat se k zimnímu odpočinku. Chceme po sobě a našich dětech zvýšenou fyzickou aktivitu a pozornost, méně spánku a více emočního stresu. Připočítáme-li k tomu všemu vliv chladného, deštivého a větrného počasí, je tlak na výkonnost naší obranyschopnosti opravdu velký. A tu je jen malý krůček k nemoci.

Nemoc propukne tehdy, když se naše vnitřní síla rozhodí a poklesne její schopnost udržovat nás v rovnováze. Tím se otevře brána vnějším agens jako jsou viry a bakterie. V tento moment záleží na bojeschopnosti našich obranných systémů, jak účinně s agens naloží.

Příroda nám dala mnoho možností, jak ve světě přežít. Tudíž myslela i na naše zdraví a imunitní systém.

Jednou z nich jsou přirozená imunostimulancia a imunomodulátory. Jsou to látky, které aktivují a podporují naši obranyschopnost. Jsme tak odolnější proti nemocem. Patří mezi ně rakytník, echinacea neboli třapatka, aloe vera, colostrum neboli mlezivo, houby reishi a cordyceps.

Lze je používat jak preventivně tak i během nemoci. Dávky se během případné nemoci zvyšují, čímž se zvyšuje stimulace imunitních pochodů v těle, a tím i síla a schopnost organismu vypořádat se s nemocí.

Další skupinou jsou tzv. adaptogeny, které nejen ovlivňují naši bojeschopnost s nemocí ale i se stresem. Mezi ně patří např. schizandra či eleuterokok. A opět je to preventivní přístup, který nás oddálí od nemocí a antibiotik.

Příroda nás vybavila také prostředky nabytými živinami a energií jako jsou mumio, mateří kašička, klíčky alfa z vojtěšky,dále med, koření, jako je zázvor, skořice, kurkuma, které důkladně prohřívá organismus a zároveň ho čistí.

Další pole možností se otvírá v oblasti bylin našeho pásma a jejich použití ve formě tinktur či čajů, starých osvědčených receptur, které překonaly mnohé vymoženosti moderní medicíny.

Jako poslední alternativní možnost bych uvedla homeopatii a jí podobné energetické přístupy. Homeopatické léky stimulují ať preventivně či během nemoci energii organismu, což se projeví ve výsledku zpět nabytou rovnováhou a uzdravováním se z nemoci.

A neméně důležitou součástí prevence i léčby je dopřání si duševního klidu a pohody, lásky a péče o sebe i své děti, přizpůsobení životního tempa.

Takže kdy použít antibiotika?

Odpovědí je, když všechny předchozí možnosti selžou. Když nemoc přes všechnu naši péči nereaguje a stále se zhoršuje.

Takový případů je tak 10 ze 100. Většina nemocí má v pozadí virové agens, na které antibiotika nepůsobí. Naopak obranné pochody proti virům v našem těle zpomalí a nemoc se prodlouží.

Proto volme antibiotika s respektem k tomu, k čemu byly objeveny. K boji proti konkrétní bakteriím.

Máme široké pole možností, jak o sebe a své děti pečovat, jak podpořit a obnovit své vnitřní síly. Nechme si tedy antibiotika pro případ, kdy všechna moc přírody selže a my je opravdu budeme potřebovat.

 

Gabriela Anna Rečlová, MUDr.

homeopatická poradna Pardubice

(případné dotazy na reclova@centrum.cz či osobně v poradně)
%%wpcs-1639%%-date%%id%%

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy