ZOO,  ZOO Praha

ZOO Praha – exkluzivní rozhovor

Share

Pokračujeme v seriálu oslav 80. výročí vzniku Zoologické zahrady v praze Tróji. Při této příležitosti jsme požádali o rozhovor paní Janu Ptačinskou Jirátovou, tiskovou mluvčí pražské ZOO, o zodpovězení několika otázek.

Tímto zároveň chceme paní Ptačinské Jirátové poděkovat za rychlou odezvu.

ZOO oslaví své výročí 28. září, v den, který je také významným a památným dnem pro Českou republiku.

Redakce www.superrodina.cz

Připravujete nějakou speciální akci na výroční den 28. září?

ZOO praha

Oslavy 80. výročí Zoo praha se nemohou obejít bez velkolepé slavnosti. Již v průběhu roku jsme připomínali nejrůznějšími akcemi v areálu započatou 80. sezónu (připomenu například pravidelná setkávání s pamětníky u čaje každou první neděli v měsíci v Kavárně Černohouska, speciální jízdy vláčkem po zoo s historickým výkladem, výstavy založené na historických fotografiích a jiných materiálech) a v den jubilejních narozenin, tedy 28. září 2011, by veškeré to celoroční vzpomínání mělo vrcholit. Program dne je však zatím stále ještě překvapením.

Redakce www.superrodina.cz

Jaké to je pracovat v ZOO? Pro návštěvníky je jistě návštěva ZOO prostředkem k relaxaci a kontaktu s přírodou a exotikou. Je práce v ZOO taky tak hektická jako většina “běžných” zaměstnání, nebo máte čas vychutnat si tu pohádkovou atmosféru Vaší ZOO?

ZOO praha

Zoo má neuvěřitelné kouzlo, které ovšem tkví nejen v nádherném prostředí (areálu plného okouzlujících zvířat, která vás obklopují), ale zvláště pak v neuvěřitelném entuziasmu lidí, kteří zde nejen se zvířaty pracují. A přestože ani v zoo se nevyhnete stresu a hektickým dnům, je to velmi naplňující pracovat v kolektivu, který se baví svou prací.

Redakce www.superrodina.cz

V současné době probíhá velká výstavba sloního pavilónu, který je zčásti obehnaný chronologickými fotografiemi se slony. Vypadá to jako takový sloní deník. Můžete nám říci nějaké informace o probíhající výstavbě?

ZOO praha

Stavba nového prostoru pro slony, hrochy a antilopy byla zahájena na konci září 2010, s otevřením dosud největšího komplexu pavilonů a venkovních výběhů, vzniklého v historii Zoo praha, by mělo dojít v roce 2013.

V průběhu minulého roku došlo k položení základů, v letošním roce se rozběhla výstavba budov, tedy budoucích pavilonů. V současné chvíli probíhají práce v nadzemní části objektů.


Budoucí areál umožní sledovat koupající se slony, pozorovat hrochy plovoucí pod vodní hladinou a sledovat antilopy v nádherné venkovní scenérii. Moderní “sloninec” je vyprojektován tak, aby splňoval ty nejnáročnější požadavky z hlediska chovu slonů. V budoucnu nám umožní chovat až deset slonům indických včetně jednoho až dvou dospělých samců a několika mláďat. Pavilon pro hrochy obojživelné bude celoročně přístupný pro návštěvníky a bude dimenzován pro 3−5 zvířat.

Součástí nového areálu bude interaktivní vzdělávací stezka, kde se návštěvníci dozví více o životě i chovu slonů.

Tož tedy, těšme se! 🙂

Redakce www.superrodina.cz

Velmi děkujeme za Váš čas a odpovědi.



 

 

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem ZOO Praha – exkluzivní rozhovor

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy