Share
Dýně Halloween

Podzim je tu a s ním i chmurné a nestálé počasí. Chvilku se barevné listí stromů tetelí ve slunečních paprscích, jindy je zase smáčeno podzimními dešti. Co vás a vaše nejbližší jistě zahřeje, je horký nápoj s teplým koláčem. Nechte se inspirovat tímto ročním obdobím a připravte dýňový koláč, který si zamiluje celá rodina.

Na konec října připadá také Halloween, svátek, který se těší oblibě především v anglicky mluvících zemích. To ale neznamená, že nemůžete své okolí překvapit tematickým pohoštěním nebo svačinkou. Nazdobte svůj dýňový koláč, třeba ve tvaru medvídka, žížalami Haribo Wummis a dodejte pokrmu trochu té strašidelnosti. Jednoduchý, ale zároveň lahodný recept potěší malé i velké milovníky sladkého. Speciální silikonová pečící forma ve tvaru Zlatého medvídka nebo jiné pohádkové bytosti či zvířátka dodá vašemu dezertu navíc tak trochu kouzelný rozměr.

Dýňový medvídek

Ingredience

2 vejce
100 g třtinového cukru
150 g polohrubé mouky
100 g másla
125 g dýňového pyré
1/2 prášku do pečiva
1/2 lžičky skořice
Na polevu:
150 g bílé čokolády
100 g smetany ke šlehání
Na ozdobu:
pár kapek hnědého gelového potravinářského barviva
bonbony Haribo Pico Balla
bonbony Haribo Wummis

Vejce vyšleháme spolu s cukrem do světlé krémové pěny. Přidáme přepuštěné máslo, mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí, a nakonec dýňové pyré.

Umícháme hladké těsto, které nalijeme do silikonové formy ve tvaru Zlatého medvídka. Uvedené množství těsta vyjde na dvě formy.

Dáme na 20 až 25 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Upečené medvídky vyklopíme a necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme polevu. V hrnci přivedeme k varu smetanu, do které nalámeme čokoládu a necháme pět minut stát. Poté metličkou rozmícháme v hladkou bílou polevu.

Na talíř si připravíme dvě špejle, na které položíme upečeného medvídka. Přelijeme polevou (nesmí být úplně tekutá), která již mírně ztuhla. Do polevy můžeme udělat pár teček hnědou gelovou potravinářskou barvou a tu potom rozmazat, aby měla mramorovaný efekt.

Polevu ozdobíme podle fantazie. Medvídkům uděláme oči z barevných koleček Haribo Pico Balla, pro strašidelný halloweenský efekt přidáme žížaly z balení Haribo Wummis. Kdo je šikovný, může potravinářskou barvou namalovat pavučiny, pavouky, ústa, prostě cokoliv. Do zdobení zapojte také děti, ať si svého medvídka dozdobí podle vlastní představivosti a chuti.

TZ

Jezte zdravě s Fitrecepty

Rádi byste ozvláštnili svůj jídelníček novými recepty a navíc přidali i něco zdravějšího? S novou kuchařkou Jíme zdravě zjistíte, že tzv ...
Pokračujte ve čtení
pudink náhled

Co s vejci? Máme pro vás inspirující recepty

FARMÁŘSKÝ SALÁT SE ZTRACENÝM VEJCEM INGREDIENCE NA ZTRACENÉ VEJCE: 1 vejce 3 lžíce octa INGREDIENCE NA SALÁT: 250 g menších ...
Pokračujte ve čtení

Kouzlete výtečné recepty s českým chlebem

Chléb nemusíme mazat jen máslem, v kuchyni má pestřejší využití Přestože se na nás ze všech stran valí všelijaké exotické potraviny ...
Pokračujte ve čtení

Výborné recepty. Bez cukru a bez lepku. Žijte CUKRFREE!

Jde to i bez cukru? Při vyslovení této otázky si mnoho lidí představí buď trýznivou dietu, která vám upře všechno ...
Pokračujte ve čtení
Kuchařka ze vsi

Recepty z kapra z Kuchařky ze vsi

Šárka Škachová, Kuchařka ze vsi. CPress 2016 ve společnosti Albatrosmedia, a. s. 2016 Před nedávnem vyšla publikace KUCHAŘKA ZE VSI ...
Pokračujte ve čtení

České smoothie recepty na váš stůl

Co je smoothie? Módní trend, dieta, nebo životní styl? Je před Vánoci a možná také uvažujete o vlastním smoothie mixéru ...
Pokračujte ve čtení

Recepty na francouzské koláče

Francouzské koláče na podzimní stůl Dýně, hrušky, jablka a ořechy. Oblé, krásně barevné plody podzimu dozrávají a volají po nápaditém ...
Pokračujte ve čtení

Recepty: Užijte si letní chalupářské evergreeny

Češi jsou opravdovými milovníky chataření. A každý chatař či chalupář si rád vychutná klasické pochoutky v nejeden letní večer. Drůbežářský závod ...
Pokračujte ve čtení

Lenka Kořínková vydala své nejlepší recepty

Dělená strava si udržuje podle Lenky Kořínkové setrvalou oblibu. Dokonce bych řekla, že poslední dobou nachází zcela nové příznivce i ...
Pokračujte ve čtení

Recepty ze zdravé syrové kuchyně

Jak jsem slíbila: zvu vás do své kuchyně na exkurzi, kterak jsem zkoušela recepty z vitariánské kuchařky Zdravě a syrově od ...
Pokračujte ve čtení